Kinderbueno-cheesecake

Nou dit is me er eentje hoor, een cheesecake met bodem van chocolate chipcookies, een cheesecakevulling met kinderbueno en op de bovenkant nog wat lekkere bueno's. Een caloriebommetje, maar echt overheerlijk. De vulling smaakt naar de vulling van kinderbueno zelf, maar dan wat frisser door de kwark. Echt heerlijk als je het mij vraagt! Ik heb de taart nu gemaakt in een springvorm van 20 cm, maar hij kan ook in kleine bakringen worden gemaakt. 
Het recept komt uit het boek Guilty Pleasures van Sabine Koning, van de blog Ohmyfoodness. Daar plaats ik nog een review van, superleuk boek met allerlei ongezonde recepten haha! Ik heb wel wat dingetjes net wat anders gedaan, maar grotendeels aan haar recept gehouden.


Ingredienten:
200 gr chocolate chip cookies
60 gr roomboter, gesmolten
250 ml slagroom
250 gr volle kwark
250 gr mascarpone
100 gr witte basterdsuiker
1 zakje klopfix
75 gr pure chocolade
5 pakjes kinderbueno (dus 5x2)

Bereiding:
Maal de chocolate chip cookies fijn en meng met de gesmolten boter. Bedek je springvorm met een stuk bakpapier op de bodem. Verdeel het koekjesmengsel erover en druk goed aan met de achterkant van een lepel. Zet in de koelkast. Klop ondertussen de slagroom met de klopfix en de helft van de suiker stijf. Klop in een andere kom de mascarpone, kwark en de rest van de suiker los. Meng door de slagroom. Smelt 3 pakjes kinderbueno (dus 6 enkele stuks) met 50 gr pure chocolade au bain marie en prak met een vork goed fijn. Meng door het slagroommengsel en stort dit op de bodem. Strijk glad met een lepel. Verdeel de overige bueno's over de bovenkant en laat de taart zo'n 4 uur opstijven in de koelkast. Garneer dan nog met wat gesmolten pure chocolade die je nog over hebt.

Reacties

  1. Bedoel je de chocolade repen volledig laten smelten?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo

    Graag zou ik deze wille maken in een bakvorm van 26cm. Welke hoeveelheden moet ik gebruiken?

    Alvast bedank!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Deze had ik onlangst gemaakt en was heel goed gelukt! Wetende dat ik niet veel kan als het op dessert komt. Mijn familie vond het lekker !
    Wel een zwaar dessert

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Beste,
    Wat een leuk recept! Zou ik dit recept ook kunnen gebruiken om mini taartjes te maken? Dus met een siliconen bakvorm met 15 stuks met een diameter van 4 cm en een hoogte van 2 cm?
    Alvast bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Kan dat ook met melk chocolade? Of perse puur?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. hoi hoi. voor hoeveel personen is deze cheese cake?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Mooie taart, lekkere taart en gemakkelijk te maken. Heeft iemand ook gelet op de hoeveelheid plastic afval die je hebt als de taart eenmaal in de koelkast staat?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten