zondag 27 december 2015

Pecan-toffeekoekjes


Deze koekjes zijn zo lekker! Ik had voor kerst 5 soorten gemaakt, maar deze waren mijn favoriet. Lekker kruimelig en je proeft de pecannootjes en stukjes caramel mmmm. En nog belangrijker, ze zijn heel makkelijk te maken. Je gooit alles bij elkaar, maakt er een deeg van, bolletjes even platdrukken en bakken maar!


Ingredienten voor ca. 35-40 stuks:
260 gr bloem
75 gr poedersuiker
200 gr boter
60 gr pecannoten, gemalen
Handje caramels in stukjes (bijv. lonka of van die ministukjes die je bij de bakproducten vindt)
Extra poedersuiker

Bereiding:
Meng bloem, poedersuiker, pecannoten en boter en wrijf goed met je handen door elkaar. Doe de stukjes caramel erbij en voeg dan 1-2 el water toe om een samenhangend deeg te krijgen. Niet kneden, maar balletjes van maken en die iets platdrukken tot een schijfje. 
Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden (hetelucht 160) voor ongeveer een kwartier. Laat ze afkoelen en rol door poedersuiker.

3 opmerkingen:

  1. Lieve Ellouissa,ik heb deze koekjes gemaakt.caramel is van lonka wat ik in kleine ministukjes heb gesneden.tijdens het bakken werd het vloeibaar en vloeide uit de koekjes.Dat was niet bij alle koekjes maar wel de meeste zo.xx

    BeantwoordenVerwijderen