zaterdag 2 januari 2016

Bizcocho naranja - Spaanse sponscake met sinaasappel

Het eerste Spaanse recept dat ik met jullie deel is die van een superluchtige en zachte cake met sinaasappel en amandel. Bizcocho is eigenlijk de naam voor een cake (of in sommige andere spaanstalige landen voor gebak of broodjes), en daarin kun je dan variĆ«ren. Deze cake bevat gemalen amandelen, sinaasappel en je gebruikt olijfolie, echt een superlekker resultaat. Gebruik uiteraard geen sterk smakende olijfolie, want dan is je cake verpest. 


In het filmpje van mijn sinaasappelcake kun je zien hoe je de cake maakt (die lijkt erop):

Ingredienten:
175 gr suiker
3 eieren
175 ml milde olijfolie
175 gr bloem
100 gr fijngemalen amandelen of amandelmeel/poeder
2 tl bakpoeder
1 grote sinaasappel

Bereiding:
Mix de suiker met de eieren goed en mix dan de olijfolie erdoor. Voeg de bloem, amandelen en het bakpoeder toe en mix goed. Rasp dan de sinaasappel boven het beslag en knijp al het sap eruit. Mix goed en giet in een ingevette tulbandvorm (ik vet die in met een mengsel van 1 el boter, 1 el olie en 1 el bloem, werkt perfect!). Bak de cake zo'n 40 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160).

4 opmerkingen:

  1. Gisteren gemaakt en het smaakt heerlijk. Bedankt voor het recept :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Kan het ook in andere vragen bakvorm? ?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kan het ook in andere vragen bakvorm? ?

    BeantwoordenVerwijderen