Dubbele caramelkoekjes



Deze koekjes hadden jullie nog tegoed, had ze met kerst gemaakt en het recept nog niet geplaatst. Deze koekjes maakte ik jaren geleden voor het eerst uit een van mijn kookboeken uit Marokko. Ik heb het recept wel aangepast aan normale hoeveelheden. In plaats van gewone gesmolten chocolade kun je ook gesmolten chocolade mengen met wat boter en dat wat laten opstijven. Dan kun je er kleine toefjes van spuiten in de opening. Voor de vulling gebruik ik nu bebogeen, maar je kunt ook een blikje gecondenseerde melk tot caramel koken.


Ingredienten voor ongeveer 30 stuks:
125 gr boter
100 gr suiker
1 ei
3 el zonnebloemolie
400 gr bloem
1 eigeel
Kommetje amandelen
Paar eetlepels bebogeen
75 gr pure of melkchocolade

Bereiding:
Mix de suiker met de boter tot een creme. Mix de olie en het ei erdoor en voeg dan de bloem toe. Meng tot een zacht deeg. Laat dit verpakt in plastic een uur in de koelkast rusten. Rol het dan dun uit en steek er rondjes uit met een uitsteker. Bij de helft van de rondjes steek je nog een klein rondje in het midden uit (bijv. met een appelboor). Hierdoor krijg je voor de helft rondjes en voor de helft ringetjes. 

Bestrijk de ringetjes met eigeel. 
Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 15 minuten tot ze goudbruin en gaar zijn. Pel ondertussen de amandelen en bak ze goudbruin in wat olie. Maal ze daarna. Laat de koekjes afkoelen op een rooster. Plak dan steeds een ringetje op een rondje met wat caramel en bestrijk ook de bovenkant met wat caramel. Dompel in de gehakte amandelen en laat de caramel hard worden. Smelt de chocolade en giet wat in de opening in het midden en laat hard worden.

Reacties

  1. Mijn deeg viel de hele tijd uitelkaar maar heb precies gedaan wat er staat???

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elke bloem is anders. De ene soort heeft meer vocht nodig dan de andere. Als het uit elkaar valt kun je wat vocht toevoegen, water bijv.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Welk recept voor de caramel gebruikt u hier

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten