dinsdag 26 januari 2016

Mantecados de anis - Spaanse anijskoekjes

Ik heb nooit geweten dat er in Spanje zoveel soorten koekjes worden gemaakt. Veel koekjes zijn een soort zandkoekjes waarin noten worden verwerkt, maar ook zonder noten krijg je heerlijke koekjes. Zoals deze anijskoekjes, als je dol bent op anijs moet je deze eens proberen. Het origineel wordt gemaakt met reuzel (net als veel ander Spaans gebak), maar ik heb een recept met boter. Ze zijn wederom makkelijk te maken en snel klaar! Ik heb maantjes gemaakt, maar je kunt uiteraard variĆ«ren in vorm of gewoon bolletjes maken. 


Ingredienten voor ongeveer 20 stuks:
115 gr roomboter op kamertemperatuur
100 gr witte basterdsuiker
1/2 tl geraspte citroenschil
1 tl anijszaad
165 gr bloem
Poedersuiker

Bereiding:
Mix de boter met de suiker tot een creme. Stamp de anijszaadjes fijn in een vijzel of maal fijn. Voeg toe met de citroenschil. Doe bloem erbij en meng tot een zacht deeg. Druk dit met je handen uit tot een plak van een halve cm dikte en druk hier vormpjes uit. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ze in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 15 minuten. Laat ze afkoelen op een rooster en rol dan door poedersuiker.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen