zondag 24 januari 2016

Patatas bravas - Spaanse aardappeltjes met tomatensaus

In de Spaanse maand kunnen tapas natuurlijk niet ontbreken, er komen er nog meer aan, maar deze patatas bravas zijn een bekende. Het is makkelijk te maken en je hebt er niet veel voor nodig.  Kinderen vinden dit trouwens ook heerlijk!

De aardappeltjes kun je frituren (zoals origineel wordt gedaan), maar je kunt ze ook in de oven doen als je het wat gezonder wilt houden of dat gewoon lekkerder vindt. Gebruik goede vastkokende aardappels om te voorkomen dat ze uit elkaar vallen en doe de tomatensaus pas bij de aardappels als je het gaat serveren om te voorkomen dat ze zompig worden.

Ingredienten:
1 kilo vastkokende aardappels in blokjes
Zout en zwarte peper
Olijfolie
Voor de saus:
1 ui, gesnipperd
2 knoflookteentjes
1 el tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes
2 tl paprikapoeder
Zout en peper
Olijfolie
1 tl suiker

Bereiding:
Frituur de aardappelblokjes of hussel ze door elkaar met wat zout, peper en olijfolie en leg ze op een bakplaat met bakpapier. Bak ze in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200) voor ongeveer een half uur tot ze goudbruin en gaar zijn.

Maak ondertussen de tomatensaus door de ui met de knoflook te fruiten in wat olijfolie. Voeg de tomatenpuree en de kruiden toe en bak even al roerend mee. Dan het blik tomaten erbij en de suiker. Laat dit een half uurtje stoven en pureer dan tot een mooie saus.

Serveer de aardappeltjes met de saus, wat aioli en peterselie.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen