zondag 10 januari 2016

Piperade - Spaans paprika-tomatenpotje met ei

In Marokko at ik wel eens een soort roerei met tomaten en soms paprika. Ik denk dat het gebaseerd is op de Spaanse keuken,zoals wel meerdere Marokkaanse gerechten. Piperade is afkomstig uit de Noord-Spaanse keuken,uit het Baskenland om precies te zijn. Het is heel simpel en een beetje boers gerecht. Je kunt de eieren erdoor roeren en het geheel op een grote schaal serveren of zoals ik heb gedaan in kleine schaaltjes met 1 ei per schaaltje. Je kunt ze dan ook als tapa serveren.


Ingredienten voor 4 personen/schaaltjes:
1 rode puntpaprika
1 ui
2 tomaten
1 teentje knoflook
Zout en peper naar smaak
1/2 tl paprikapoeder 
Versegehakte peterselie
4 eieren

Bereiding:
Snijd de paprika,ui en tomaat in stukjes. Fruit ze in wat olijfolie en voeg de knoflook,peterselie en paprikapoeder toe en breng op smaak met zout en peper. Laat een minuut of 5 stoven met de deksrl op de pan,  tot de ui zacht is. Klop de eieren los en roer erdoor tot ze gaar zijn of maak 4 kuiltjes en doe in ieder kuiltje een ei die je gaar laat worden met de deksel op de pan. Of neem 4 kleine ovenschaaltjes,verdeel wat paprika mengsel erin en doe in elk schaaltje een ei. Laat ze in de oven stollen op 180 graden. 

3 opmerkingen:

  1. Hoi, lekker! Waar heb je dat schaaltje vandaan? Mooie kleur!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Van xenos, een pakje met 4 vrschillende kleurtjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Van xenos, een pakje met 4 vrschillende kleurtjes

    BeantwoordenVerwijderen