Cakejes met vijgenroom

Deze cakejes moet je echt eens proberen! Ik kwam ze tegen op een facebookpagina en heb er een eigen recept voor gebruikt. Een basiscake met daarop een mengsel van monchou en vijgenjam, bestrooid met amandelschaafsel. Een verrassende en heerlijke combinatie! Ik heb de cake gebakken in een vorm van 25x30 cm en die in gebakvorm verdeeld na het bakken, maar je kunt ook gerust vierkantjes of ruitjes snijden of bijv. een ronde taart ervan maken.




Gebruik een glas met inhoud van 250 ml!
Ingrediënten voor ongeveer 15 cakejes:
4 eieren
1 glas suiker
1 zakje vanillesuiker
1 glas zonnebloemolie
1 glas melk
2 glazen bloem
1 zakje bakpoeder
Garnering:
1 klein pakje monchou
2-3 el poedersuiker
2 el vijgenjam
Handje amandelschaafsel
Bereiding:
Mix de eieren met de suiker en vanillesuiker. Voeg dan de olie en melk toe en mix goed. Meng bloem met bakpoeder en voeg ook dat toe. Mix tot een glad geheel en giet in een ingevette bakvorm van 25x30 cm of een (spring)vorm van 26 cm. Bak in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 40 minuten.
Laat afkoelen op een rooster voor je de cake in stukken snijd. Ik heb lange repen gemaakt en daar kleinere rechthoekjes uit gesneden. Klop de monchou los met de poedersuiker en jam en verdeel over de cakejes. Bak het amandelschaafsel in een droge koekenpan en bestrooi de gebakjes daarmee.

Reacties

  1. heerlijk zien ze eruit en mooie foto
    precies of ze van de bakker komen dus: proficiat!
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik heb de cake 2 keer gebakken en beide keren mislukt. De ei en olie zakt naar de bodem waardoor de onderlaag rubberachtig is en smaakt naar ei. Bovenlaag is wel heel lekker daarom had ik een tweede poging gewaagd. Weet jij wat ik verkeerd doe?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hier hetzelfde probleem, ook mislukt. Misschien hebben we het beslag te lang geklopt? Ik ga gewoon weer voor cake met roomboter i.p.v. olie, die lukt wel altijd bij mij

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wat gek!Ik bak zulke cakes al een jaar of 10 en dit nog nooit meegemaakt of gehoord... Je hoeft niet lang te mixen nee dat klopt. En welk glas gebruik je? Dit is van invloed op alle verhoudingen namelijk.

      Verwijderen
    2. Wat gek!Ik bak zulke cakes al een jaar of 10 en dit nog nooit meegemaakt of gehoord... Je hoeft niet lang te mixen nee dat klopt. En welk glas gebruik je? Dit is van invloed op alle verhoudingen namelijk.

      Verwijderen
  4. Waar heb je die papiertjes vandaan?

    BeantwoordenVerwijderen
  5. waar haal je vijgenjam vandaan :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Kan ik het ook in een rechthoekige vorm bakken?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten