Cappucinokoekjes


Ik kwam deze koekjes volgens mij vorig jaar tegen op een facebookpagina, het recept wat erbij stond scheen alleen niet te kloppen (las ik in de reacties), maar ik vond ze er wel errug lekker uit zien. Dus heb ik een eigen versie bedacht. In het originele recept werden zakjes Nescafé mocca gebruikt, maar ik heb cappucino gebruikt, dus vandaar mijn aanpassing van mokkakoekjes naar cappucinokoekjes. Ze zijn echt superlekker van smaak, met een milde koffiesmaak en een lekker zoet laagje chocolade. En zeker met de video makkelijk te maken!



Bekijk hier de video van de bereiding:

Ingredienten voor ongeveer 35 stuks:
235 gr bloem
200 gr roomboter
75 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
1 el cacao
1 zakje cappucino van Nescafé
2 el kokend water
Garnering:
3 repen witte chocolade (225 gr)
1 el zonnebloemolie
50 gr pure chocolade
Mokkaboontjes
Bereiding:
Meng bloem met cacao, suiker en vanillesuiker. Roer het kokende water door het zakje cappucinopoeder. Snijd de boter in blokjes en wrijf door de bloem, voeg ook de koffie toe en meng alles tot een samenhangende deegbol. Maak hier kleine bolletjes van ter grootte van een olijf en rol die tot staafjes. Leg op een bakplaat met bakpapier en bak ze op 200 graden (hetelucht 180) voor 15 minuten en laat ze afkoelen op een rooster. Smelt de witte chocolade au bain marie met de olie en dompel hierin de koekjes. Smelt ook de pure chocolade en doe in een boterhamzakje, knip een heel klein puntje eraf en spuit lijntjes over de koekjes. Doe dan nog op elk koekje een mokkaboontje en laat de chocolade hard worden in de koelkast.

Reacties

  1. heerlijk zeg!
    komt op mijn lijst voor koekjes te staan
    liefs

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Lekker! Zijn het harde of zachte koekjes?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. je hebt ze toch ook in pinda versie kan em alleen nergens vinden
      ?

      Verwijderen
  3. ziet er heerlijk uit
    komt op mijn wensenlijstje te staan

    groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ze zitten in de oven nu.
    Ben heel benieuwd na magreb zeker even voorproeven voor el3id ��

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Is de witte chocolade totaal 225 gram of per reep?

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Gelukt! heb de cappuccino vervangen door een espresso voor een sterkere koffiesmaak. Enige notitie die ik doe is dat de omvang per koekje toch echt wat groter moet dan een olijf ;) ...t is per koekje meer de omvang van een dadel.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Leuk on te horen meis! Ja wat groter kan ook inderdaad.

      Verwijderen
    2. Leuk on te horen meis! Ja wat groter kan ook inderdaad.

      Verwijderen
  7. Welke chocolade gebruik je?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Ik gebruik altijd delicata van ah of eigen merk van plus

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Ik gebruik altijd delicata van ah of eigen merk van plus

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hoi hoi, ik heb ze vandaag ook uut geprobeerd. Ze zijn heerlijk. Alleen heb ik een probleem met chocola, heb meer olie moeten gebruiken om het echt vloeibaar te krijgen en nog is het niet helemaal goed. Hoe doe jij dat, hoe krijg je je Chocola zo mooi vloeibaar?

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Hoi hoi, ik heb ze vandaag ook uut geprobeerd. Ze zijn heerlijk. Alleen heb ik een probleem met chocola, heb meer olie moeten gebruiken om het echt vloeibaar te krijgen en nog is het niet helemaal goed. Hoe doe jij dat, hoe krijg je je Chocola zo mooi vloeibaar?

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi goed om te horen! Smelt je het au bain marie? Ik doe er dan een klein beetje olie hij en dat is echt genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi goed om te horen! Smelt je het au bain marie? Ik doe er dan een klein beetje olie hij en dat is echt genoeg.

    BeantwoordenVerwijderen
  14. hoi hoi kan je ongezouten roombotergebruiken en waar haal je de koffie boontjes,ah verkoopt ze niet

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Ja die gebruik ik ook. Mokkaboontjes heb ik juist bij ah gekocht hihi. Staat bij de chocolaatjes

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Ja die gebruik ik ook. Mokkaboontjes heb ik juist bij ah gekocht hihi. Staat bij de chocolaatjes

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Kan ik ook margarine gebruiken ipv roomboter, want dit heb ik namelijk op dit moment niet in huis

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Deze koekjes zien er super lekker uit en ook makkelijk.
    Het klopt toch dat er geen bakpoeder in zit? Ben namelijk een leek in koekjes hihi.

    Bedankt voor je moeite!

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Hey, klein vraagje. Hoe komt het dat ze bij mij plat worden in de oven. Ze zakken precies in. :s

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Moet de boter hard of op kamertemperatuur zijn

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Salaam, kun je ook een zakje latte machiato gebruiken ipv cappuccino. Dat is wat ik nu in huis heb..

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Salam alaikoum, hoelang blijven de koekjes goed. Ik wil deze maken voor 'Eid maar ik weet niet hoelang de koekjes goed blijven.

    Dankjewel!

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Heerlijke koekjes! Groot succes tijdens Eid en daarna!

    Tip: de koekjes zijn ook heerlijk met pure chocolade ipv witte chocolade en dan voor de versiering verder met wit glazuur spuiten. Espressopoeder ipv cappuccino en de koekjes zijn melk-allergie veilig!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Welke zakjes cappuccino zijn dat,van 12,5 gram?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten