Gevulde pistachekoekjes



Deze koekjes moet je echt eens proberen! De vulling met pistache is zo lekker! En ze zien er mooi uit, een beetje als bloemetjes. Ik gebruik voor deze koekjes een Marokkaanse pincet die speciaal voor koekjes worden gebruikt. Je kunt deze in sommige Marokkaanse winkels kopen. Kun je het niet vinden, gebruik dan gewoon een mes om sneetjes te maken. Het recept heb ik trouwens van de blog Aisha Qandisha, een leuke blog met meerdere lekkere recepten. Ik had alleen een stuk minder bloem nodig, dus voeg niet in een keer alles toe, maar begin met 500 gram.

Ik heb een video gemaakt van de bereiding, zodat je goed kunt zien hoe je de vormpjes maakt.


Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:


Ingrediënten voor 50 stuks:
250 gram gesmolten roomboter
90 gram poedersuiker
1 zakje vanillesuiker
3 eetlepels zonnebloemolie
3 eetlepels oranjebloesemwater
500-600 gram bloem
Snufje zout
Vulling:
280 gram gehakte pistachenoten
140 gram suiker
3 eetlepels oranjebloesemwater
2 à 3 eetlepels gesmolten boter of margarine
Extra poedersuiker om te bestrooien
50 losse pistachenootjes

Bereiding:
Maak eerst de vulling. Maal de pistachenootjes met de suiker helemaal fijn in een hakmolen. Voeg het oranjebloesemwater en de boter toe tot je een samenhangend mengsel krijgt waar je een bal van kunt maken. Maak 50 kleine bolletjes en leg apart.

Maak dan het deeg. Meng de boter met de poedersuiker, zout en vanillesuiker tot een crèmig mengsel. Meng de olie en oranjebloesemwater erdoor en voeg dan de bloem toe tot je een samenhangend deeg hebt dat niet aan je handen plakt. Maak 50 grotere balletjes.

Neem nu een balletje deeg en druk plat tot een schijfje. Leg er een balletjes vulling op en vouw dicht. Druk de randjes goed aan en rol tot een nieuw balletje. Druk dan wat platter tot een schijfje. Maak dan rondom kneepjes met de pincet (dip je pincet af en toe in bloem om plakken te voorkomen) en leg je koekje op een bakplaat met bakpapier. Druk een pistachenootje in het midden. In de video zie je hoe dit gaat.



Bak de koekjes in een voorverwarmde oven van 180 graden voor ongeveer 15 minuten tot ze gaar zijn, maar nog licht van kleur. Laat ze iets afkoelen en rol dan door de poedersuiker.

Oranjebloesemwater, te koop bij Marokkaanse en Turkse winkels:


Het pincetje:


Reacties

  1. Bij jou staat er 250 gram gesmolten roomboter waardoor je deeg volledig mislukt. bij aisha qandisha niet staat gewoon boter of margarine niet gesmolten.
    ik heb dit recept gevold ik zou zeggen me deeg is mislukt doordat ik de boter heb laten smelte.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dan heb je er waarschijnlijk te weinig bloem bij gedaan. Ik heb ze gemaakt met gesmolten boter en gad zelfs minder bloem nodig dan in het originele recept. In de video kun je ook zien dat ik het met gesmolten boter heb gemaakt en dat ze prima zijn gelukt.

      Verwijderen
  2. Gebruik je gewoon gezouten pistache uit de supermarkt of gebruik je ongezouten?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Zijn het gezouten of ongezouten pistache?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten