maandag 29 februari 2016

Op de hoogte blijven?

Zoals jullie wellicht wel hebben gezien, heb ik verschillende kanalen waarop jullie mij kunnen volgen. Iedereen heeft een andere voorkeur om op de hoogte te blijven en daarom heb ik verschillende opties. In dit artikel benoem ik deze opties nog even, zal ik vertellen wat je bij welke kanaal kunt verwachten en geef ik aan wat ik zelf het handigst vind om mensen te volgen. Zo kun je zelf kiezen op welke manier je op de hoogte wilt blijven van nieuwe recepten!Je kunt ervoor kiezen om steeds mijn blog te bezoeken voor updates, dit kun je doen op het moment dat het jou het best uitkomt. Ik plaats inmiddels dagelijks nieuwe recepten, dus als je terugkomt, zul je bijna altijd iets nieuws vinden. Het is handig als je de blog bij je favorieten zet, zo ben je er snel! Maar met mijn nieuwe adres www.ellouisacooking.nl is het niet meer zo moeilijk te vinden als eerst, toen ik alleen een blogspotadres had.

Nieuwsbrief
Rechtsboven op mijn blog kun je je inschrijven voor mijn nieuwsbrief. Je vult je e-mailadres in en bevestigt je inschrijving met de link die je in je mailbox ontvangt. Je ontvangt dan vanaf dat moment dagelijks een mail met mijn nieuwste recepten. Dit is handig als je bijv. dagelijks je mail checkt of juist maar eens in de zoveel tijd en dan meteen ziet welke recepten er in die tijd zijn geplaatst.De meeste mensen volgen mij via facebook, zo'n 19.400 inmiddels! Facebook is een heel handige manier om mij te volgen, omdat ik alle recepten die ik plaats deel op mijn facebookpagina. Ook kun je daar makkelijk vragen stellen, die ik zo snel mogelijk probeer te antwoorden. Vaak is dat in ieder geval dezelfde dag, omdat ik dagelijks mijn facebookpagina check. Enige nadeel vind ik, is dat Facebook een bepaald systeem heeft waardoor niet alle nieuwe berichten in je nieuwsoverzicht te zien zijn. Ik krijg soms berichtjes van mensen die wekenlang geen bericht van mij hebben gezien en pas weer op de hoogte zijn geraakt toen ze zelf mijn pagina bezochten. Je kunt hier iets aan doen, door je instelling voor updates van mijn pagina aan te passen. Zie hier hoe je dat doet. Zo mis je nooit een bericht in je nieuwsoverzicht!Instagram is mijn favoriete social media kanaal. Ik gebruik het pas sinds afgelopen zomer (gebruikersnaam is @ellouisacooking), maar vind het echt ideaal. Mijn ervaring is dat alle foto's die worden geplaatst ook op je nieuwsoverzicht verschijnen, je mist dus niets! Daarnaast is het heel snel en overzichtelijk, omdat je bij iemands profiel meteen alle geplaatste fotootjes in het klein zien. Niet meer eindeloos scrollen dus. Via instagram deel ik niet alleen mijn recepten en updates van video's, maar plaats ik ook achter de schermen foto's en filmpjes van wat ik aan het maken ben. Vaak vinden jullie dat leuk om te zien!


Sinds kort plaats ik mijn video's alleen nog op mijn youtubekanaal en niet meer op facebook. Dit doe ik, omdat de beeldkwaliteit op facebook veel slechter is, het lang duurt voordat hij daar is geupload en ik al een paar keer heb gehad dat sommige video's helemaal niet geupload konden worden (zo heb ik 2x een half uur op de kipbestilla gewacht en nooit meer teruggevonden). Bovendien is mijn youtubekaneel onderverdeeld in categorieën (afspeellijsten), zodat je video's heel snel kunt terugvinden. In de recepten moet ik de links nog wel aanpassen, dus soms staat er nog een link naar facebook op. Je kunt je op mijn kanaal abonneren, zodat je in je mailbox een mailtje krijgt als er een nieuwe video op staat.


Pinterest is ook zo'n leuk medium. Ik heb er verschillende prikborden waar al mijn recepten staan onderverdeeld in categorieën (gebruikersnaam is ellouisacooking). Daarnaast heb ik nog een aantal borden met inspiratie (zoet en hartig), zodat je ook andere lekkere dingen kunt terugvinden dan alleen mijn recepten. Persoonlijk gebruik ik pinterest verder niet om blogs te volgen, maar wel om inspiratie op te doen en foto's of recepten op te slaan.


Last, but not least, Bloglovin. Dat is een app die ik dagelijks gebruik om verschillende blogs te volgen. Je download de app op je mobiel of tablet en zoekt de blogs die je wilt volgen. Als je mijn blog wilt toevoegen, zoek je op "ellouisa". Je ontvangt dan alle nieuwe artikelen van die blogs in 1 overzicht. Je kunt per bericht aangeven of je hem hebt gelezen en de artikelen ook bewaren als je dat wilt. Superhandig, om alles bij elkaar te hebben, zeker omdat niet alle blogs social media gebruiken. Ik volg nu zeker 300 blogs via deze app (zit er niet de hele dag op hoor, haha, dan zou ik niks anders meer doen).

1 opmerking:

  1. Graag wil ik de nieuwsbrief ontvangen maar het invullen van mijn emailadres lukt niet.

    BeantwoordenVerwijderen