donderdag 18 februari 2016

Snickers cookiecups


Met kerst kreeg ik een mini muffin bakplaat, ideaal voor minimuffins, mar ook voor cookiecups, die je vaak op Amerikaanse blogs tegenkomt. Ik had al een hoop ideeën op gedaan en besloot om deze snickers cookiecups te maken. Een bodem van koekjes, dan een chocoladecakeje met vulling van caramel en pinda's en bovenop chocoladeroom met pinda's. Superlekker en ze zien er ook hartstikke leuk uit! Ik ben van plan nog veel meer van die cookiecups te maken, dus hou mijn blog in de gaten!


Bekijk hier de video van de bereiding op mijn youtubekanaal en vergeet je niet te abonneren!

Ingrediënten voor 24 stuks:
75 gr mariabiscuitjes
3 el gesmolten boter
Cake:
125 ml zonnebloemolie
125 ml melk
100 gr suiker
150 gr bloem
2 eieren
1/2 zakje bakpoeder
2 el cacao
Vulling:
1 zak lonka caramels
2 el melk
3 el gehakte pinda's
Topping:
100 ml slagroom
125 gr mascarpone
2 el poedersuiker
2 el pure chocoladepasta
3 el pinda's

Bereiding:
Maal de mariabiscuitjes fijn in een hakmolen of keukenmachine. Meng met de gesmolten boter. Vet je mini muffinbaplaat in met gesmolten boter en schep in elke holte wat koekjesmengsel. Druk goed aan, bijv. met de stamper van je vijzel. 

Mix voor het cakegedeelte de suiker met de eieren. Voeg de olie en melk toe en mix goed. Meng bloem met bakpoeder en voeg toe en doe de cacao erbij. Mix tot een glad beslag. Doe het beslag in een maatbeker en giet wat van het beslag op de koekjesbodems. Zet in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) en bak ze in 10-15 minuten gaar.

Laat ze afkoelen op een rooster en maak een holletje in het midden van de cakejes. Smelt voor de vulling de lonka caramels au bain marie met 2 el melk. Roer de pinda's erdoor. Schep wat van de caramel in de holtes van de cakejes. 

Klop de slagroom stijf met de poedersuiker. Mix dan de mascarpone erdoor en ook de chocoladepasta. Doe in een spuitzak en spuit mooie toefjes op de cakejes. Garneer met wat pinda's.

1 opmerking: