zondag 7 februari 2016

Weekmenu week 1

Een nieuw jaar en tijd voor wat nieuws! Ik word regelmatig gevraagd naar een voorbeeld van een weekmenu, om bijvoorbeeld gevarieerd te kunnen koken en niet elke dag na te hoeven denken wat je nou weer moet koken. Samen met Kookhoekjevanxfaatje zullen wij daarom vanaf deze week een weekmenu plaatsen op onze blogs. Jullie vinden daar inspiratie voor 6 dagen in de week, de 7e dag is bijvoorbeeld handig om iets makkelijks te eten, fastfood of wat leftovers. Daarnaast 2 baksels om uit te proberen voor bij de koffie of thee. 
Deze week heb ik het menu samengesteld en volgende week zal Kookhoekjevanxfaatje dat doen.

We hopen dat jullie dit leuk en handig vinden en zijn benieuwd naar jullie reacties, laat dus vooral een berichtje achter op onze blogs, facebook of instagram!


Maak eens zelf gyros met dit makkelijke recept. Vleesreepjes en wat kruiden, tatziki en dat lekker op een pitabroodje. Je kunt de pitabroodjes eventueel ook zelf maken als je daar tijd voor hebt (en zin in hebt ;)). Het is niet moeilijk, maar het zeker waard!
Superlekker en gezond deze dorade uit de oven. Met vers Marokkaans brood erbij echt een feestmaal. Gebruik verse vis van de markt of visboer voor het beste resultaat.
Met pasta kun je veel variƫren, maak bijvoorbeeld eens deze penne met kip en broccoli. Supermakkelijk en erg lekker, een leuke variatie op de bolognese!
Deze tortillawraps zijn ideaal na een drukke (werk)dag. Je hebt ze zo op tafel staan en ze zijn heerlijk van smaak.
Een lekkere Marokkaanse tajine mag niet ontbreken deze week. Deze met kip en aardappels bereid je in de oven, lekker makkelijk, je hoeft hem er alleen maar in te schuiven.
Aardappeltjes in de oven zijn superlekker met wat gebakken kip of vlees en een salade erbij. Een sausje om in te dippen en klaar is je maaltijd!

Zondag - doe lekker makkelijk en warm wat restjes op of eet een lekkere pizza!

Bakken
Wil je nou eens wat lekkers bij de koffie of thee? Bak dan een van deze twee heerlijke baksels (of maak ze gewoon allebei ;-))
Een bounty in een cakeje, klinkt te mooi om waar te zijn toch? En ze zien er ook nog eens mooi uit. Maak ze nu gemakkelijk zelf met de video die erbij zit.
Een van mijn old time favorites: Marokkaanse dadelkoekjes. Heerlijk zacht en kruimelig deeg met een kruidige dadelvulling, superlekker gewoon!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten