Kipgehaktrol


Deze hapjes waren jaren geleden een hit op een forum waar ik actief was. Het is een lekkere combinatie van bladerdeeg met zelfgemaakt kruidig kipgehakt. Het originele recept had ik niet meer, dus heb er nu mijn versie van gemaakt. In de video kun je zien hoe je deze vormpjes krijgt, heel makkelijk en staat leuk. Ik heb nu alleen nigellazaadjes erop gestrooid, omdat ik geen sesam meer had, maar sesamzaadjes kunnen dus ook. Of je doet allebei, dat staat helemaal leuk. Je kunt de hapjes ook maken met gewoon gehakt trouwens.

Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!



Bekijk hier de video van de bereiding op mijn youtubekanaal en vergeet je niet te abonneren! Zo weet je altijd als eerste wanneer er een nieuwe video online staat!



Ingredienten voor ongeveer 30-35 stuks:
1 pak bladerdeeg
500 gr kipfilet in grove stukken
1 kleine ui
2 teentjes knoflook
Halve rode puntpaprika
Verse platte peterselie
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1 tl paprikapoeder
1 tl kurkuma
2 el paneermeel
Garnering:
2 eigelen
2 tl melk
Sesamzaadjes en/of nigellazaadjes

Bereiding:
Snijd de ui, knoflook, paprika en peterselie wat kleiner en doe in de hakmolen. Maal tot een fijn mengsel (niet helemaal pureren!). Haal er dan uit en doe de kipfilet met de kruiden erin. Maal dit tot een mooi gehakt. Meng met het uimengsel en voeg de paneermeel toe. Kneed met je handen goed door elkaar. 

Laat het bladerdeeg ontdooien en maak twee rijen van 5 plakjes die elkaar net overlappen. Rol met een deegroller even over de randjes zodat ze mooi aan elkaar zitten. Verdeel het kipgehakt in tweeƫn en maak op elke rij deeg een rol van de vulling. Vouw de onderste flap over de vulling en rol zo op. Leg met de naad naar beneden neer.


 Snijd er ruitjes uit en leg die op een bakplaat met bakpapier.

Klop de eigelen los met de melk en bestrijk de bovenkant ermee. Bestrooi met de zaadjes en bak ze in een voorverwarmde oven van 220 graden (hetelucht 200) voor ongeveer 15-20 minuten of tot ze mooi goudbruin en gaar zijn.

Reacties

  1. oehhhh lekkaaa..Trouwens als je de kipfilet maalt tot gehakt, kan je dan niet gewoon in 1 keer kipgehakt gebruiken? Hoor graag van jeeee... kus

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Moet ik de kipfilet niet appart koken of bakkrn??

    Alvast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten