zondag 20 maart 2016

Weekmenu week 3


Hier is weer eens een weekmenu van Kookhoekjevanxfaatje en mij. We redden het niet om dit elke week te doen, dus zul je ze om de zoveel tijd op onze blogs terugzien. Hoop dat jullie er weer wat inspiratie uit kunnen halen en veel kook- en bakplezier gewenst!

Oh en vergeet je niet te abonneren op onze youtubekanalen: Kookhoekjevanxfaatje en ellouisacooking. Dan ben je als eerste op de hoogte van nieuwe video's! Je kunt daar onze video's gemakkelijk terugvinden en opslaan bij je favorieten, zodat je geen video kwijtraakt.



Gisteren zag ik weer verse spinazie liggen bij onze Turkse winkel. Hele andere spinazie dan die wij uit de supermarkt kennen, veel smaakvoller! Bij Fatima vind je daar een heerlijk Marokkaans recept voor, deze spinaziesalade. Serveer er wat gebakken kip bij en frietjes en uiteraard warm Marokkaans brood en je zult genieten!


Wil je nou ook minder koken met pakjes en zakjes, probeer dan eens deze kip tandoori. Voortaan heb je geen Knorr meer nodig hoor! Een heerlijk kruidig en romig gerecht, lekker met rijst en roerbakgroenten naar keuze en/of een salade. 


Deze ovenschotel is echt verrukkelijk en je hebt niet eens in de gaten dat je vegetarisch eet. En wat ook handig is, moet je nou werken of heb je een drukke dag. Bereid de schotel dan vast voor en zet hem bij thuiskomst alleen nog in de oven!


Deze Marokkaanse kip staat hier regelmatig op tafel, superlekker en niet moeilijk te maken. De saus is heel lekker kruidig en als je hem goed laat inkoken ook niet waterig. Je kunt er naar keuze nog gekookte eieren of gebakken amandelen bij serveren en uiteraard lekker warm brood. Er zit ook een video bij van de bereiding.


Deze broodpizza is een heerlijke variatie op een gewone pizza! Een lekkere dikke en luchtige bodem, jammie! En je kunt eindeloos veel variƫren. Deze versie is met gehakt, maar gebruik gerust tonijn of kip of maak er een vegetarische pizza van. Wat je ook kunt doen, is een kant en klaar Turks of Marokkaans brood nemen, deze halveren en dan beleggen en in de oven doen. Ideaal als je weinig tijd of zin hebt.


Het is nog best koud voor de tijd van het jaar! De lente staat voor de deur, maar veel merk je er nog niet van. Goede reden dus om nog eens een lekkere winterse stoofschotel te maken, zoals deze goulash. Lekker met rijst en een frisse salade.

Zondag - bakdag!

Vandaag is het tijd om lekker te bakken! Of je nu een van deze twee heerlijkheden maakt, of gewoon allebei, dat maakt niet uit! Veel bakplezier vandaag!


Deze perzikcake brengt je alvast in lente en zomerstemming! De lekkere zoete perzik smaakt heerlijk in de zachte en luchtige cake, echt een aanrader dus!


Zin in lekkere roomboterkoekjes met een vulling van karamel en een jasje van chocolade? Dan moet je zeker deze koekjes eens proberen. Superlekker en met de video zijn ze makkelijk te maken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen