Witte chocolade tulband met frambozen


Mijn tulbandweek begint vandaag! Deze week elke dag een nieuw tulband recept op mijn blog en aan het einde van de week een round-up van nog meer lekkere tulbanden! Veel plezier!

Ik denk dat ik dit toch wel een van de lekkerste smaakcombinaties vind: witte chocolade en frambozen. De zoete witte chocolade en dan de frisse, net niet zure frambozen, errug lekker. De witte chocolade cheesecakes met frambozen waren ook al zo'n succes en als je die hebt geprobeerd, moet je ook zeker deze tulband maken. Echt een aanrader!

De vorm is de Nordic Ware Heritage Bundt, die verkrijgbaar is bij bol.com. De vorm is echt zo mooi en van goede kwaliteit. Je voelt meteen aan het gewicht het verschil met reguliere bakvormen. De cake komt ook makkelijk los en door het zware materiaal wordt de warmte goed geleid, zodat hij mooi gelijkmatig gaar wordt. Wel de vorm invetten! Ik gebruik daar tegenwoordig een mengsel van 1 tl zachte roomboter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem voor,werkt perfect!

Bestel de vorm hier!


Ingredienten:
200 gr roomboter op kamertemperatuur
200 gr suiker
200 gr bloem
1 zakje bakpoeder
1 zakje vanillesuiker
4 eieren 
3 el melk
100 gr witte chocolade + 50 gr extra
200 gr frambozen

Bereiding:
Mix de boter met de suiker cremig. Mix de eieren er en voor een door en voeg dan de bloem met bakpoeder toe. Doe de melk erbij en mix tot een dik en romig beslag. Rasp de witte chocolade en spatel erdoor. Houdt een stuk of 10 frambozen apart en schep de rest door het beslag. Vet je vorm in (ik gebruik tegenwoordig een mengsel van 1 el zachte boter, 1 el zonnebloemolie en 1 el bloem, werkt perfect!) en schep het beslag erin. Strijk glad en bak in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 40-50 minuten goudbruin en gaar. Laat na het bakken zo'n 10 minuten in de vorm afkoelen en draai hem daarna om op een rooster om verder af te laten koelen.

Garneer met gesmolten witte chocolade en de frambozen.

Reacties

  1. Lieff! Dit ziet er heerlijk uit...

    Ik wil die bakvorm ook alleen kan ik hem niet vinden op die website

    Xx Siham ( siham lkc )

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. He lieverd, als je in het recept op het woord "jouwtaartshop" klikt kom je er (zit een link achter). Liefs!

      Verwijderen
  2. Salam

    Wat ziet deze cake er weer superlekker uit. Vraagje: moet er 100g of 50g witte chocolade in het beslag?

    Groetjes

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Al voor de tweede keer is de tulband mislukt. Eerst dacht ik dat het lag aan te natte frambozen vanwege dat ze uit de diepvries kwamen. Maar ook de tweede keer niet gelukt (met verse frambozen). Frambozen zakken naar beneden en onderin de bakblik blijft het nat. Ik heb het zelfde beslag met appel-kaneel en rozijn gemaakt en dat ging wel goed. Waaraan kan dat liggen??

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Misschien toch te nat... rol de frambozen volgende keer door bloem voor je ze erdoot doet

      Verwijderen
    2. Hele goeie tip! Ik ga het proberen, ben benieuwd of het dan wel lukt...

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten