donderdag 21 april 2016

Bulgursalade


The sun is shining en dan ben ik dol op salades. Deze keer een bulgursalade met abrikozen en amandelen. Bulgur kan je in geel supermarkten krijgen,maar ik vind de bulgur van Turkse winkels van een veel betere kwaliteit. Je kunt trouwens ook couscous gebruiken. 





Ingredienten:
175 gr fijne bulgur
350 ml kokend water
1/2 tl zout
Verse platte peterselie 
200 gr gedroogde abrikozen
100 gr amandelen,ontveld
1 tomaat in blokjes
Halve komkommer in blokjes
Handje geraspte wortel of wortelreepjes
Sap van een halve citroen
1 tl honing
Zout en peper



Bereiding:
Meng de bulgur met het zout en giet het kokende water erbij. Laat dit een minuut of 5  afgedekt wellen tot het gaar is en roer dan los met een vork. Meng alle groenten, de abrikozen en peterselie erdoor. Bak de amandelen in wat olie mooi goudbruin.  Klop het citroensap los met de honing en wat zouten peper en meng door de bulgur. Garneer met de amandelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen