maandag 25 april 2016

Havermoutrepen met appelmoes - foodblogswap


Deze maand mocht ik voor de foodblogswap iets kiezen van de blog Easydailyfood van Marijke. Zij wil met haar recepten laten zien dat je gezond en lekker kunt koken zonder dat dit veel tijd en moeite kost. En af en toe een gewoon lekker recept tussendoor! Ik twijfelde nog even over de oreofudge, maar besloot uiteindelijk voor de havermoutrepen te gaan. Nu mijn zoontje bijna naar school gaat, wil ik namelijk ook eens zelf tussendoortjes maken, zodat je weet wat er allemaal in zit.

Ik gebruikte voor deze repen denk ik wat te grove havermout, dus dat ga ik de volgende keer anders doen en ik wil er naast de rozijnen toch nog wat zoeters bij doen, honing ofzo.
Ingredienten voor 8 repen:
250 gr havermout
100 gr bloem
250 gr appelmoes
1.5 tl  bakpoeder
4 tl kaneel en/of koek- en speculaaskruiden
1 el kokosolie of roomboter
Handje rozijnen

Bereiding:
Meng havermout en bloem met de bakpoeder en kaneel of koek- en speculaaskruiden. Voeg de rozijnen en appelmoes toe en tenslotte de gesmolten kokosolie of roomboter. Meng goed tot een stevig en taai mengsel. Bedek een vierkante bakvorm met bakpapier en druk hierin het mengsel.
Bak in een voorverwarmde oven van 180 graden (hetelucht 160) voor een half uurtje. Snijd de koek in 8 repen en laat dan afkoelen op een rooster.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen