dinsdag 26 april 2016

Pastasaus


Een tijdje geleden plaatste ik een videotje van mijn pastasaus op instagram. Er werd veel naar het recept gevraagd dus bij deze! Ik maak mijn pastasaus al jaren zelf en eet het zelden nog uit een pot (alleen als ik echt weinig tijd en zin heb). Je weet precies wat erin gaat en de smaak is zoveel beter, vooral als je het lekker lang laat sudderen. Ik laat deze saus zeker 45 minuten pruttelen om zoveel mogelijk smaak te krijgen.


Ingredienten:
250 gr gehakt
Zout en zwarte peper
Oregano, tijm, basilicum (of Italiaanse kruiden)
2 teentjes knoflook
1 blikje tomatenpuree
1 blik tomatenblokjes (of kerstomaatjes)
1 ui
(Doosje champignons)
1 rode puntpaprika

Bereiding:
Bak het gehakt rul en bruin in een beetje olijfolie met zout, peper, wat Italiaanse kruiden en de uitgeperste knoflook. Voeg de gesnipperde ui, gesneden champignons en paprika toe en bak even mee. Doe er dan de tomatenpuree bij en meng goed. Bak even op middelmatig vuur voor een paar minuten. Dan het blik tomaten erbij en nog wat kruiden, zout en peper. Vul het blik van de tomaten voor de helft met water en voeg ook toe. Breng aan de kook en laat met de deksel op de pan zeker 45 minuten pruttelen. Lekker met spaghetti!

6 opmerkingen:

  1. Zou je ook nog andere groeten kunnen toevoegen. Of gaat dat te koste van de smaak?
    Samira

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo, wat voor blik tomatenpuree gebruik? Je hebt verschillende groot/ klein of maakt het niets uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De tomatenblik met sap en al of lepel je de stukken tomaat eruit?

    BeantwoordenVerwijderen