zondag 10 april 2016

Weekmenu week 4


Hebben jullie ook van die dagen dat je niet weet wat je moet koken? Dan is hier weer een weekmenu van Kookhoekjevan xfaatje en mij, zodat jullie wat inspiratie hebben voor de dagelijkse maaltijd. Uiteraard niet bedoeld als strikt schema waar je je aan moet houden, maar gewoon om weer eens wat anders te maken dan je altijd doet. Geniet er weer van en vergeet ons niet te volgen op instagram (kookhoekjevanxfaatje en ellouisacooking)!
Deze tajine maakte ik ooit na toen ik het had gegeten in een restaurant. En dat was zo lekker geworden! Sindsdien heb ik het meerdere keren gemaakt voor verschillende mensen en iedereen vond het heerlijk! Een aanrader dus Ik serveer het met couscous met amandelen en rozijnen, maar je kunt het ook gewoon met Marokkaans brood eten.


Ovenschotels vind ik altijd zo makkelijk voor werkdagen. Je bereid ze vast voor en zet ze bij thuiskomst alleen nog even in de oven. Ik doe het eigenlijk te weinig nu ik erover nadenk. Deze aubergine-gehaktovenschotel ga ik dan ook zeker eens proberen! Fatima heeft er ook een video van gemaakt, dat maakt het helemaal makkelijk om te bereiden!


Ik weet niet hoe het met jullie zit, maar nu het langer licht is en de temperaturen hoger worden, krijg ik ook weer zin in salades. Deze salade met gerookte zalm, krieltjes en komkommer staat echt zo op tafel en smaakt heerlijk! 


Deze gevulde Marokkaanse broodjes zijn echt heerlijk! Je kunt variëren met de vulling, gebruik bijv. eens kip of tonijn of gewoon wat groenten. Deze versie met gehakt is ook heerlijk en vult goed! Je kunt er natuurlijk ook nog wat bij serveren: een soepje, salade of wat frietjes.Dit gerecht is bij ons in de familie echt een klassieker. Mijn vader maakte het altijd en ik maak het nu nog regelmatig. Mijn zoontje is er dol op en eet er zo een bord van leeg. De ingredienten zijn simpel, maar de smaak is zo vol! Lekker met rijst en frisse komkommersalade.


Ik maak graag homemade burgers, deze met kip zijn zo ontzettend lekker! Als je die hebt geproefd, wil je eigenlijk geen mac of kfc meer hoor! En het leuke is natuurlijk dat je kunt variëren met wat je op de broodjes doet. En maak de broodjes eens zelf, dat is helemaal top. Dan weet je precies wat je binnenkrijgt.

Zondag - bakdag!
In het weekend is het tijd om te bakken (bij mij doordeweeks ook hoor haha). Daarom hier nog twee leuke baksels die je misschien kunt uitproberen.


Wil je iets makkelijks maken, wat echt superlekker is? Dan moet je zeker deze taartjes maken. Slechts 5 ingrediënten en zo'n heerlijke chocoladesmaak! Ze hoeven niet eens gebakken te worden, alleen even opstijven in de koelkast, easy dus! Je kunt van deze ingrediënten ook 1 grote taart van 20 cm maken.


Heb je een wafelijzer in huis? Dan is nu het moment die weer eens tevoorschijn te halen. Maak deze lekkere luchtige wafels met de video van Fatima en serveer ze met lekker vers fruit, poedersuiker en slagroom. Of serveer met chocolade of nutella en nootjes mmmm.
Heb je nou geen wafelijzer? Maak er dan gewoon pancakes van!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten