Quiche met aardappel en gerookte zalm


Toen ik een oproepje plaatste of er behoefte was een gezonde recepten, kreeg ik veel reacties. Jullie wilden vooral ook recepten van hapjes zonder deeg. Deze korstloze quiche met gerookte zalm is dan ideaal. Er zit dus geen deegkorst omheen, maar je eet als het ware alleen de vulling. Daarmee lijkt het weer een beetje op tortilla, maar met de toevoeging van gerookte zalm en lente-uitjes krijg je een heel andere smaak. Ik heb hem nu in een grote bakvorm gebakken, maar je kunt het bijv. ook in een muffinbakplaat doen.


Ingrediënten voor 1 grote quiche van 25x30 cm of 15 kleintjes:
1 kilo aardappels
200 gr gerookte zalm
3 lente-uitjes
Zout en zwarte peper
200 ml crème fraiche (mag ook light zijn)
3 eieren
Dille

Bereiding:
Schil de aardappels en snijd in plakjes. Kook ze in water met zout beetgaar (een paar minuten). Giet af en doe in een bakvorm bedekt met bakpapier. Verdeel de gerookte zalm in reepjes erover en bestrooi met de lente-uitjes en wat zwarte peper en dille. Gebruik je een muffinbakplaat doe de aardappelschijfjes dan in een grote kom. Meng met de gerookte zalm, zwarte peper en wat dille. Schep in ingevette muffinvormpjes.

Klop de eieren los met de crème fraiche, zout en zwarte peper. Verdeel over de bakvorm of muffinholtes. Bak de quiche ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180). In de muffinbakplaat moeten ze een minuut of 25. Het is klaar als de quiche lichtbruin is gekleurd en stevig aanvoelt.

Reacties

  1. Hey ellouisa
    Wat is lekker als vervanging voor zalm. Ziet er heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hey ellouisa
    Wat is lekker als vervanging voor zalm. Ziet er heerlijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kan je het op een bakplaat voor de oven doen?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten