donderdag 28 juli 2016

Kleurige rijstsalade


Deze salade maakte ik met wat ik nog in huis had, een improvisatiesalade dus, maar het was echt een succes! Niet alleen ziet hij er leuk kleurig uit (rood, groen, geel, bruin, oranje en wit), maar hij smaakte ook nog erg goed! En ik maakte het met overgebleven gekookte rijst, dus ideaal om restjes te verwerken. Je kunt er uiteraar doorheen doen wat je wilt, zo smaakt hij steeds net een beetje anders.



Ingredi├źnten voor 4 personen:
200 gr gekookte en afgekoelde witte rijst
1 klein blikje linzen
2 wortels
Halve komkommer
Halve gele paprika
1 grote tomaat
2 el yoghurt
1 tl citroensap
1 tl mosterd
Zout en zwarte peper

Bereiding:
Snijd de wortels in blokjes en kook ze gaar in water met wat zout, Giet af en spoel af met koud water. Meng met de rijst en voeg de paprika, tomaat (zonder pitjes), komkommer in kleine blokjes toe en doe de uitgelekte linzen erbij. Klop de yoghurt los met het citroensap en de mosterd en breng op smaak met zout en peper. Meng door de rijst en zet in de koelkast tot gebruik.

3 opmerkingen:

  1. Salaam Wa3lekomm. Ik heb een vraag. Welke yoghurt gebruik je hierbij ?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ik gebruik volle yoghurt of Griekse yoghurt

      Verwijderen
    2. Ik gebruik volle yoghurt of Griekse yoghurt

      Verwijderen