Walnoten-karamelcake


Het was wat stilletjes op mijn blog! Dat had te maken met een leuk projectje waar ik aan heb gewerkt de afgelopen dagen en dat al mijn tijd opslokte. Ik kan er nog niets over zeggen, maar binnenkort volgt meer hierover!
Vandaag weer eens een lekkere cake gebakken, een variant op mijn basisrecept voor een cake op oliebasis. Deze keer heb ik er gemalen walnoten en stukjes Lonka fudge doorheen gedaan en de bovenkant gegarneerd met stukjes walnoot en gesmolten Lonka. Superrrrrlekker als je t mij vraagt!

Ik heb de cake gemaakt in een rechthoekige vorm van 25x30 cm, maar een tulbandvorm of springvorm kan ook heel goed.


Ik gebruik een glas van 250 ml inhoud
Ingrediënten:
1 glas suiker
1 zakje vanillesuiker
4 eieren
1 glas melk
1 glas zonnebloemolie
2 glazen bloem
1 zakje bakpoeder
10 Lonka fudgestukjes, in kleine blokjes gesneden
75 gr gemalen walnoten
Extra:
5 Lonka fudgestukjes
50 gr gehakte walnoten

Bereiding:
Mix de suiker en vanillesuiker met de eieren voor een paar minuten. Voeg de melk en zonnebloemolie toe en mix goed. Meng bloem met bakpoeder en zeef erboven. Mix erdoor. Dan de walnoten en stukjes Lonka erbij en schep erdoor. Vet een bakvorm in met een mengsel van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem en schep het beslag hierin. Klop een aantal keer op je aanrecht om luchtbellen eruit te krijgen en zet voor 35-45 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160). Als je een tulbandvorm of springvorm gebruikt moet hij waarschijnlijk zo;n 50-60 minuten.

Als de cake gaar is, laat dan 10 minuten in de vorm afkoelen en stort daarna op een rooster en laat verder afkoelen. Smelt de Lonka fudgestukjes en bestrijk de cake hierbij, bestrooi met de gehakte walnoten.

Afbeeldingsresultaat voor lonka

Reacties

  1. Heb alleen een rechthoekige vorm van 35x25 cm.. komt ie dan heel laag uit? Wil de cake een beetje hoog hebben of moet ik recept dan verdubbelrn?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hoeveel cm moet je ronde springvorm zijn? En is 250 gram suiker niet te zoet? Aangezien er ook lonka in gaat?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 26 cm of 28 cm zou ik doen. En in een glas van 250 ml gaat geen 250 gr suiker hoor, het is 150 gram als je t weegt.

      Verwijderen
    2. 26 cm of 28 cm zou ik doen. En in een glas van 250 ml gaat geen 250 gr suiker hoor, het is 150 gram als je t weegt.

      Verwijderen
  3. Kun je in plaats van Fudge karamel,karamel gemaakt van gecondenseerde melk gebruiken?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten