vrijdag 2 september 2016

Couscous met geroosterde groenten


Na het werk maak ik graag wat snels, maar dat is niet altijd makkelijk te verzinnen. Vaak kom  je steeds weer op dezelfde gerechten uit. Gisteren had ik ook geen inspiratie, maar bedacht ik ter plekke in de supermarkt wat het zou worden. Niets voor mij haha,meestal plan ik het van tevoren een beetje in (geeft rust). Deze keer pakte ik een pompoen voor ern soepje en bedacht toen dat die ook lekker geroosterd kan worden. Nog wat andere groenten en couscous erbij en klaar is je snelle en vega maaltijd.Ingredienten voor 3 personen:
200 gr couscous 
200 ml kokend water
Zout en zwarte peper
Bieslook
Halve flespompoen
1 courgette 
1 rode puntpaprika
6 cherrytomaatjes 
Halve komkommer
Stukje feta/Turkse kaas
Citroensap
Olijfolie 

Bereiding:
Snijd de courgette en paprika in grove stukken. Schil en ontpit de pompoen en snijd ook in grove stukken. Doe in een braadslede en bestrooi met zout en peper. Doe er 1 el olijfolie bij en meng goed. Zet een half uur in een voorverwarmde oven van 200 graden tot de groenten gaar geroosterd zijn.

Meng door de couscous een halve tl zout en giet het kokende water erbij. Meng met een vork en laat afgedekt 5 minuten wellen. Maak de korrels dan los met een vork. Voeg 2 el olijfolie toe en wat zwarte peper. Doe Deo groenten erbij. Snijd de komkommer en tomaatjes en voeg ook toe. Meng er tenslotte wat citroensap naar smaak toe en verkruimel de feta erboven.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten