Nutellakoekjes - foodblogswap



Ow ow deze koekjes moet je echt proberen!! Zeker als je van Nutella houdt! Nu ben ik niet perse fan van Nutella, lust het wel hoor, maar eet het eigenlijk heel weinig. Maar deze koekjes... dat is echt een ander verhaal! Ik maakte ze voor de foodblogswap van deze maand en ik ga ze zeker vaker maken! Ik mocht deze maand kiezen van de blog Zoet&Verleidelijk, nou die naam komt daar zeker tot zijn recht! Zulke lekkere recepten en zulke mooie foto's! Ik kon echt bijna niet kiezen wat te maken: de honingrol, de tiramisutruffels of toch spekkoek? Ik wilde de honingrol maken, maar toen zag ik deze nutellakoekjes online komen en veranderde ik van gedachten. En dat is maar goed ook! De honingrol ga ik trouwens ook nog wel een keer maken hoor, net als de vele Hollandse baksels die op de blog staan. 


Ingrediënten voor 25 dubbele koekjes:
40 gr roomboter op kamertemperatuur
1 ei
235 gr Nutella
185 gr bloem
1 tl bakpoeder
Vulling:
4 el Nutella
Extra:
50 gr witte chocolade

Bereiding:
Mix de boter met de Nutella en het ei romig. Voeg bloem en bakpoeder toe en meng tot een zacht en samenhangend deeg. Bedek je bakplaat met bakpapier en rol van kleine stukjes deeg bolletjes ter grootte van een druif. Leg op je bakpapier met voldoende ruimte ertussen. In totaal moet je op 50 koekjes uitkomen, dus waarschijnlijk heb je 2 bakplaten of meer nodig. 


Bak de koekjes 8-10 minuten op 180 graden (170 hetelucht). Laat ze afkoelen op een rooster.

Plak er dan steeds twee aan elkaar met Nutella. Smelt de witte chocolade au bain marie of in de magnetron en doe in een boterhamzakje. Knip hier een klein puntje af en garneer de koekjes met de chocolade.

Reacties

  1. Vandaag voor een feestje gemaakt, oh wat heerlijk zacht van smaak zeg. Ik heb het zacht uit de oven gehaald maar wordt dus vanzelf hard naarmate het kouder wordt. Lekker makkelijk recept, dank je wel Ellouisa, weer een recept van je goed gelukt !!

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten