Geroosterde groenten met citroendressing - foodblogswap


Het eind van de maand komt weer in zicht, dus is het weer tijd voor de foodblogswap, waarbij foodbloggers elke maand van een andere blog wat koken of bakken en dat iets aanpassen. Deze maand kreeg ik de blog Coloursandcooking toegewezen en dat is een vegan blog. Laat ik daar nou nooit wat mee doen hihi, dus ik was wat sceptisch, zou ik wel wat lekkers vinden. Maar er stond genoeg lekkers op hoor! Zoals deze vegan linzenburger. Maar ik koos voor de geroosterde groenten met citroendressing. En dat was zo ontzettende lekker! Ik ga dit zeker vaker maken en je kunt het als bijgerecht serveren of het als een salade eten. Vooral broccoli krijgt zo'n lekkere smaak als je het in de oven roostert en dan de frisse citroen erbij mmm. Ik voegde nog wat bloemkool toe, omdat ik die nog in huis had en dat was ook erg lekker. Van de citroen en knoflook nam ik wat minder, omdat mijn zoontje het niet zo lekker vindt als het erg zuur is of te sterk naar knoflook smaakt en eigenlijk was deze hoeveelheid prima!


Ingrediënten voor een grote schaal vol:
1 stronkje broccoli in roosjes
Halve bloemkool in roosjes
300 gr sperziebonen in stukjes
1 zak gemengde sla
5 el olijfolie
1 teentje knoflook
Zout en peper
Sap van een halve citroen
2 tl Provençaalse of Italiaanse kruiden
1 el honing
Handje ongezouten amandelen met schil

Bereiding:
Was de groenten en meng met een snufje zout en peper, 3 el olijfolie, de knoflook, 1 tl kruiden en de helft van het citroensap. Doe in een braadslede en zet in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180) voor ongeveer 25 minuten of tot de groenten beetgaar zijn. Schep een keer om en voorkom dat ze verbranden. Leg de sla op een groot bord (of verdeel over 2-3 borden). Leg daarop de groenten. Klop de resterende citroensap en olijfolie met de honing en wat kruiden tot een dressing en verdeel over de groenten. Bestrooi met de amandelen.

Reacties

  1. Superleuk dat je het lekker vond! Ik was dit recept alweer een beetje vergeten, moet het binnenkort zelf ook maar weer eens maken, haha.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja het was echt heerlijk! En de bloemkool erbij is ook een aanrader hoor.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten