Sinaasappel-rozijnmuffins


Ik had al een tijd geen muffins meer gebakken, terwijl ik dat vroeger heel vaak deed. Ze zijn supersnel gemaakt en je kunt er veel mee variëren. Deze combinatie van sinaasappel en rozijnen is ook een lekkere. En de muffins zijn heerlijk zacht en luchtig met een lekker knapperig suikerlaagje! Ideaal om te maken als je niet veel in huis hebt of weinig tijd.


Ingrediënten voor 12 stuks:
125 gr roomboter op kamertemperatuur
75 gr suiker
1 zakje vanillesuiker
2 eieren
200 gr bloem
Half zakje bakpoeder
75 ml melk
Handje blanke rozijnen, geweekt in water en uitgelekt
Rasp en sap van 1 sinaasappel
Extra:
1 el roomboter, gesmolten
2 el suiker en 1/2 tl kaneel, gemengd

Bereiding:
Mix de boter met de suiker en vanillesuiker tot een crème. Mix de eieren er een voor een door tot een romig mengsel. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix erdoor, net als de melk. Je krijgt een dik beslag. Voeg sinaasappelsap en rasp toe en mix erdoor. Tenslotte de rozijnen erdoor scheppen.

Bedek je muffinbakplaat met papiertjes en schep in elk vormpje wat beslag. Zorg ervoor dat alles gelijk verdeeld is over de 12 vormpjes. Bak ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 20 minuten goudbruin. Na het bakken bestrijk je de bovenkant meteen met gesmolten roomboter en dompel je ze in het kaneel-suikermengsel. Laat afkoelen op een rooster.

Reacties

  1. Ik heb ze vandaag gemaakt en wauw, wat zijn ze lekker!! Zeker geslaagd.

    Ik heb alleen nog wel een vraagje: wanneer ik muffins of cupcakes bak, is de onderkant van het papiertje altijd nat/olieachtig. Is dit normaal? Of weet jij een manier om het te voorkomen?

    Liefs.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi meid leuk om te horen! Ik heb dat ook wel eens en na zoeken blijkt het aan t soort papiertje te liggen. Bij de een gebeurt het wel en bij de andere soort niet. Dus misschien een keer andere papiertjes proberen?
      Groetjes

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten