Maissoep


De winter betekent voor mij dat er vaak soep op tafel komt te staan. Lekker verwarmend en je kunt er ontzettend veel mee variƫren. Deze maissoep maakte ik onlangs voor het eerst en was weer erg lekker. Een beetje zoet door de mais, en de rode peper geeft er net wat pit aan. En wat denk je van de mooie gele kleur van de soep? Prachtig toch! Mijn zoontje heeft een flinke portie weggesmikkeld, dus deze soep komt zeker vaker op tafel.

En wat denk je van de bereidingstijd? Binnen een kwartier staat dit op tafel!




Ingrediƫnten voor 2 liter:
2 blikken mais
1 ui
1 knoflook
1 liter water
2 blokjes groentenbouillon (of tuinkruiden)
Zout en rode peper
Verse peterselie

Bereiding:
Doe wat olijfolie in een grote pan. Fruit de ui en knoflook voor een paar minuten en doe dan de mais erbij (houdt wat korrels apart voor de garnering). Roer even om en voeg de bouillonblokjes toe. Giet het kokend water erbij en breng aan de kook. Laat dit zo'n 10 minuten pruttelen en pureer de soep dan. Serveer met wat gehakte peterselie en rode peper.

Reacties

  1. Wat een mooi zonnig kleurtje, fleurt deze regenachtige dag helemaal op!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hai, er staat voor 2 liter, maar ik lees in het recept dat je alleen 1 liter toevoegt. Is dit gerecht dan wel voor 1 liter of moet er in het recept 2 liter staan? :) alvast bedankt

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee je voegt 1 liter water toe, maar er zit natuurlijk ook veel mais in. Als je alles pureert, krijg je ongeveer 2 liter soep.

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten