Donutkoekjes



Deze donutkoekjes ontstonden eigenlijk per toeval. Ik was aan het bakken voor mijn christmas cookiebox en had niet genoeg poedersuiker om er allemaal citroenkransjes van te maken. Dus van de helft van het deeg maakte ik simpele ringetjes die ik als donuts decoreerde. Je kan hier naar hartelust variëren, gebruik glazuur, chocolade, sprinkels, hagelslag, nootjes, kokos, amandelschaafsel, nogatine etc. etc. Ik gebruikte witte chocolade met sprinkels of streepjes pure chocolade en melkchocolade met kokos.


Ingrediënten voor ongeveer 25 stuks:
100 gr koude roomboter in blokjes
100 gr suiker
1 ei
200 gr bloem
Snufje zout
Garnering:
Chocolade
Glazuur
Sprinkles, nootjes, kokos, nogatine

Bereiding:
Doe de boter, bloem, suiker en zout in een kom. Voeg het ei toe en wrijf alles met je handen door elkaar. Kneed het dan samen tot een samenhangend deeg, voeg eventueel een eetlepel koud water toe.

Verpak het deeg dan in een plastic zakje en leg een half uurtje in de koelkast. Maak er daarna bolletjes van ter grootte van een grote olijf. Rol die uit tot een slangetje en verbind de uiteinden aan elkaar tot een ringetje. Leg ze op een bakplaat met bakpapier en bak ze 10-15 minuten op 175 graden (hetelucht 160) tot ze lichtbruin en gaar zijn. Laat ze afkoelen op een rooster.

Garneer dan als donuts met gesmolten chocolade of glazuur en een topping naar keuze.


Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten