donderdag 23 februari 2017

Havermoutrepen - foodblogswap


Voor de foodblogswap van deze maand mocht ik iets kiezen van de blog De keuken van de zoete inval. Een blog van Catharina, moeder van 4 kinderen en weer vol leuke en lekkere recepten. Ik zag een heerlijke aardbeienvlaai bijvoorbeeld, die ik zeker nog eens ga maken als de aardbeien weer in het seizoen zijn. Ik had nog een doos havermout liggen uit een boodschappenpakket en ik eet het verder nooit, dus ik koos uiteindelijk voor de havermoutkoekjes, die ik omtoverde in havermoutrepen. Heerlijke repen als tussendoortje en ook nog eens glutenvrij (mits je echt glutenvrije havermout gebruikt!). Ik gebruikte roomboter in plaats van vloeibare margarine en minder suiker. O en ik deed er rozijnen bij en garneerde ze met pure chocolade.Ingredi├źnten voor 8 repen:
200 gr havermout (voor glutenvrije repen kies je bijvoorbeeld deze)
100 gr roomboter
2 el melk
100 gr lichtbruine basterdsuiker
3 el rozijnen
50 gr pure chocolade

Bereiding:
Meng de havermout met de suiker en rozijnen. Kneed er de boter door met je handen. Voeg net zoveel melk toe tot je een samenhangend, iets plakkerig deeg krijgt. Bedek een vierkante vorm van 20x20 cm met bakpapier en druk hierin het deeg mooi plat.

Zet in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer 20 minuten tot de koek mooi goudbruin is, maar nog niet keihard aanvoelt. Haal uit de oven en uit de vorm door het bakpapier op te tillen (voorzichtig). Snijd meteen in 8 repen en laat afkoelen. Smelt de chocolade au bain marie of in de magnetron met een tl zonnebloemolie en garneer de repen ermee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten