Surprisetaart voor Valentijnsdag



Taarten, elke keer als ik ze maak denk ik halverwege pfff waarom ook alweer? Ze lijken dan finaal te mislukken, niet mooi te worden etc. Tot ik met de finishing touch bezig ben, dan denk ik ineens, goh toch wel mooi geworden eigenlijk! Zo ook met deze , die ik maakte met de speciale vorm van Wilton. Daar bak je twee cakes in, je vult de holtes met je vulling en zet ze dan op elkaar. Bij het aansnijden zie je dan een mooi hartje :). Superleuk voor Valentijnsdag, moederdag, de verjaardag van je beste vriendin of lekker voor jezelf. Ik heb deze keer trouwens eens een mix voor creme chantilly uitgeprobeerd, omdat ik benieuwd was hoe die zou smaken. Het is heel makkelijk om te gebruiken en foolproof. Je mix een hoeveelheid van de mix met melk en water en tadaa je room is klaar. Hij is aan het begin wat slapper, maar stijft nog op in de koelkast. Hij is wel wat zoeter dan wat ik normaal gewend ben bij de slagroom die ik zelf maak. Maar verder smaakt hij heel lekker en kun je hem goed opspuiten! 

Een deel van de crème chantilly heb ik gemengd met wat jam en roze kleurstof voor een leuk roze hart aan de binnenzijde. Maar hier kun je ook andere kleurtjes voor gebruiken. Wat denk je van een gender reveal taart met een blauw of roze hartje? Je kunt echt alle kanten op met deze taart.

Voor de cake maakte ik mijn basis chocolade cake met zonnebloemolie. Daar heb je een glas van 250 ml inhoud voor nodig. Deze is lekker zacht en blijft ook zacht in de koelkast, ideaal voor taarten die je in de koelkast moet bewaren. Ik deed er trouwens wel wat extra chocolate chips door voor een extra chocoladesmaak.

Liever een video zien? Op instagram vind je deze reel van de taart.



Gebruik een glas van 250 ml inhoud
Ingrediënten:
1 glas donkerbruine basterdsuiker
1 glas kristalsuiker
4 eieren
1 glas melk
1 glas zonnebloemolie
2 glazen bloem
1/2 zakje bakpoeder
3 el cacao
Vulling/topping:
375 gr mix voor crème chantilly
250 ml melk
250 ml koud water
2 el frambozenjam
Roze kleurstof
Pareltjes roze/wit
Chocolaatjes
Frambozen
Muntblaadjes

Bereiding:
Mix de donkerbruine basterduiker, gewone suiker, vanillesuiker en de eieren voor een paar minuten. Voeg dan de melk en olie toe en mix even goed. Voeg bloem, bakpoeder en cacao toe en mix tot een glad beslag. Schep er de chocolate chips door.

Vet de bakvormen in (ik gebruik hiervoor een papje van 1 tl zachte boter, 1 tl zonnebloemolie en 1 tl bloem). Verdeel het beslag over de twee vormen en zet ze in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor 30-35 minuten. Als ze gaar zijn laat je ze 5 minuten afkoelen voor je ze omdraait op een rooster en verder laat afkoelen. 

Klop ondertussen de mix voor crème chantilly met de melk en het water tot een dikke room. verdeel in 2 gelijke delen. Voeg aan het ene deel de jam en wat druppels kleurstof toe. Klop nog even goed door tot een mooie roze room. Doe 1/3 van de roze en 1/3 van de witte room in twee plastic spuitzakken zonder spuitmondje. Neem de roze room en verdeel dit over de holtes in de twee cakes. Op de verpakking van de vorm zie je welke onder en welke boven moet als je ze op elkaar zet. Zet ze op elkaar. 

Bestrijk de buitenkant van de taart met de witte room en werk eventueel af met een gekartelde schraper. Versier de onderzijde met de pareltjes.

Neem de twee zakken room en doe in een grote spuitzak met een gekarteld spuitmondje (ik gebruik 1M van Wilton). Spuit mooie toefjes op de rand van je taart en garneer met frambozen, chocolaatjes en muntblaadjes. Laat hem minimaal een uur in de koelkast staan voor je hem aansnijdt.


Dit artikel is een samenwerking met Baktotaal, lees meer hierover in mijn disclaimer.

Reacties

  1. Hoi ik heb een vraag kan je me aangeven of de hartjes droog worden als ze voor een tweede keer de oven in gaan?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nee helemaal niet. Ik was daar ook bang voor (zie intro van het recept 😉)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo kan je ook hetzelfde beslag van de chocolade hartjes gebruiken als wit beslag dus zonder Cacau ?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi, kan je in plaats van volle yoghurt, magere yoghurt gebruiken?
    Het ziet er lekker uit en ik wil het zeker proberen.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Slagroom gemaakt van melk en poedermix, is dat net zoiets als klop-klop? Als kind vond ik dat nog wel lekker maar als volwassene proef je wel dat het absoluut geen echte slagroom is.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten