donderdag 6 april 2017

Kip siam zelf maken


Na de kip tandoori en kip madras heb ik nu ook kip siam gemaakt, een van de bekendste Knorr gerechten. Kip met groenten en cashewnoten, geserveerd met rijst. Supersimpel en snel op tafel, je hebt echt geen pakje meer nodig!

Ik had meteen de kans om mijn nieuwe rijstkoker uit te proberen, die ik had gekregen, de review volgt later. Het werd echt een superlekker gerecht, dat snel klaar is en zeker vaker op tafel gaat komen! Mijn zoontje vond de sugar snaps zo lekker! Hij at ze rauw al op haha.



Ingredi├źnten voor 3 personen:
250 gr kipfilet
1 tl zout
1 tl zwarte peper
1 knoflook
(evt 1 rood pepertje)
2 el ketjap
1 el honing
1 tl maizena
50 ml kippenbouillon, afgekoeld
1 rode puntpaprika
200 gr sugar snaps
Half bakje champignons
50 gr ongezouten cashewnoten
2 lenteuitjes in ringetjes

Bereiding:
Snijd de kipfilet in grove blokken en bak rondom aan in wat (wok)olie met zout en peper. Voeg de knoflook toe en evt. het fijngesneden pepertje. Bak even mee en doe dan de paprika in stukken en champignons in plakjes erbij. Bak kort mee en voeg dan ketjap en honing toe. Schep goed om en voeg dan de sugarsnaps toe. Roerbak die 2 minuten mee. Meng de bouillon met de maizena en voeg toe aan het mengsel. Even goed mengen en een paar minuten laten pruttelen. 

Serveer met gekookte rijst, de cashewnoten en lenteuitjes.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen