woensdag 5 april 2017

Review rijstkoker Tristar RK 6126Van rijstkokers.nl kreeg ik een rijstkoker opgestuurd om uit te proberen. Ik had ze heel vaak in mijn hoofd gehad, maar nooit aangeschaft en nu had ik de kans om er een te proberen. Ik kreeg de Tristar rijstkoker RK 6126 met een inhoud van maximaal 1 liter. Perfect voor ongeveer 4-5 personen. Ik maakte de rijst met deze koker bij mijn Kip Siam zonder pakjes en zakjes.

Eerst even uitpakken en afwassen en daarna de gebruiksaanwijzing lezen. Er zit een handig kopje bij dat je kunt gebruiken om de rijst af te meten. Ongeveer 1 kopje per persoon. Ik gebruikt voor ons 2.5 kopje (voor ons ieder 1 en voor mijn zoontje een halve), je doet dat in de binnenpan en vult aan met water tot het streepje dat overeenkomt met de hoeveelheid die je erin hebt gedaan.Daarna zet je hem aan en hij doet verder al het werk. Zodra de rijst klaar is, springt de koker vanzelf over op de warmhoudstand. Je hebt er geen omkijken naar dus! Het duurde wel iets langer dan ik had gedacht. Ik gebruik normaal altijd toverrijst en die kook je 8-9 minuten (en ik doe dan altijd eerst kokend water uit de waterkoker in de pan, zodat je de rijst er snel in kunt doen). Dat vraagt dus om een wat andere planning dan je gewend bent. Maar daar valt natuurlijk aan te wennen. Uiteindelijk was ik tevreden met het resultaat, maar vond ik de rijst wel net iets anders van structuur dan ik gewend ben. Ik wil de volgende keer een andere soort gebruiken, kijken hoe dat bevalt. Maar het grootste voordeel vond ik wel dat je er geen omkijken naar hebt, ik hoefde niet op de klok te kijken naar het aantal minuten dat de rijst nog moest of even proeven of het al gaar was, dat ging vanzelf.


Voordelen:
- De koker doet al het werk, je hoeft geen tijd in de gaten te houden of tussentijd te proeven;
- De koker schakelt zelf over op de warmhoudstand en zo kun je hem gerust een tijdje laten staan om je rijst warm te houden zonder dat het aankoekt of gaat plakken;
- Geen plakrijst meer!

Nadelen:
- Weer een apparaat erbij in je keuken (ik heb nu nog niet zoveel opbergruimte, dus hij staat nu even op zolder tot ik hem nodig heb);
- De eerste keren ruik je nog de nieuwigheid van het apparaat, dat vind ik nooit zo lekker ruiken.

Al met al ben ik tevreden over het apparaat en ga ik hem zeker vaker gebruiken. Wil jij nou ook een rijstkoker als deze? Kijk dan eens op www.rijstkokers.nl voor al het aanbod. Deze rijstkoker vind je hier en kost 34,99.


Dit artikel is een samenwerking met www.rijstkokers.nl, meer informatie hierover vind je in mijn disclaimer.

1 opmerking:

  1. Lieve Ellouisa, duidelijke review! Ik vraag me enkel nog af hoe lang het duurt het koken van de rijst met de rijstkoker. Alvast dank voor je reactie!

    BeantwoordenVerwijderen