Mini tortilla's


Ik plaatste al mijn recept voor een grote aardappeltortilla in een koekenpan, maar je kunt er ook mini versies van maken uit de oven. Het recept is eigenlijk hetzelfde (en je kunt er uiteraard nog andere groenten aan toevoegen), alleen doe je het in een muffinbakplaat. Vet die goed in met wat boter en haal ze meteen na het bakken eruit, anders gaat het aankoeken.

Ook lekker: bak wat kipfiletstukjes met wat kruiden gaar en meng erdoor of bak gehaktballetjes en doe er een in het midden van elk tortillatje.

Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!

Ingrediënten voor 12 stuks:
500 gr aardappels naar keuze, in blokjes
5 eieren
Zout en peper
1/2 tl paprikapoeder
Paar takjes gehakte verse platte peterselie

Bereiding:
Frituur de aardappelblokjes gaar in zonnebloemolie en laat uitlekken. Bestrooi met zout. Klop de eieren los met een beetje zout, peper, paprikapoeder en peterselie en meng met de aardappelblokjes of schijfjes.

Vet een muffinvorm in met boter en giet in elke holte wat van het beslag (niet te vol doen). Bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden (hetelucht 180).

Reacties

  1. gaan ze gemakkelijk uit de vormpjes?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Wel als je goed hebt ingevet en meteen na het bakken eruit haalt. Ik gebruik er een lepel voor om ze eruit te lepelen

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten