Kitkat cheesecake



Echt mensen, deze kitkatcheesecake moet je proberen! Ik zei het eerder al van de cheesecake met Lotus koffieleutjes (die ook errug lekker is), maar deze! Deze wil je echt! Een browniebodem, een lekker romige cheesecakelaag met Kitkat en bovenop nog een laagje ganache. Echt een droom cheesecake als je het mij vraagt! Ik heb voor de cheesecake laag mijn basisrecept gebruikt, wat simpel is en altijd lukt (zonder scheuren). Deze cheesecake maak je in een vierkante vorm van 20x20 cm en snijd je in vierkanten of repen (hij is erg machtig ;)), maar in een springvorm van 20 cm kun je hem ook maken.

Bekijk de video op mijn youtubekanaal, dan zet jij hem ook zo op tafel! Oh, houdt wel rekening met afkoeltijd van minimaal 2 uur, dus plan hem goed in.


Bekijk hier de video:

Ingrediënten:
120 gr roomboter
50 gr gehakte pure chocolade
2 el cacao
1 ei
100 gr bloem
200 gr suiker
Snufje zout
1 tl vanille-extract
Cheesecakelaag:
300 gr philadelphia (of andere roomkaas)
2 eieren
80 gr suiker
50 gr gesmolten boter
1 el bloem
5 pack Kitkat
Ganache:
90 ml slagroom
75 gr pure chocolade
40 gr melkchocolade
25 gr witte chocolade

Bereiding:
Neem een bakvorm van 20x20 cm en bedek met bakpapier.
Smelt voor de bodem de boter met de chocolade en meng alvast de droge ingrediënten door elkaar. Voeg dan het chocolademengsel en ei toe en meng goed met een spatel door elkaar (mixen is niet nodig). Schep op het bakpapier en strijk glad. Bak 20 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160).

Mix ondertussen de roomkaas met de eieren los. Mix de suiker, gesmolten boter en bloem erdoor tot een glad mengsel. Haal de Kitkatjes los van elkaar en leg vast klaar. Als de bodem gebakken is laat je hem zo'n 5 minuten afkoelen. Zet de oven terug naar 160 graden (hetelucht 150). Bedek de bodem met Kitkatjes, leg ze mooi naast elkaar (zie video). Verdeel dan het cheesecakebeslag erover en strijk glad. Zet 40 minuten in de oven.

Als de 40 minuten voorbij zijn, zet je de oven uit en laat je de cheesecake een uur erin staan met de deur op een kier. Laat daarna nog een uur in de koelkast afkoelen. Snijd de randjes eraf zodat je een mooie vierkante cheesecake overhoudt. 

Maak de ganache door de room te verwarmen en de pure en melkchocolade daarin te smelten. Roer tot een mooie gladde ganache en verdeel over de cheesecake. Smelt de witte chocolade in de magnetron en doe in een boterhamzakje. Knip er een piepklein puntje af en spuit lijntjes over je cheesecake. Ga er dan met een satéprikker door zodat je ene mooi marmereffect krijgt (zie video). Laat opstijven in de koelkast en snijd de kitkatcheesecake in vierkanten of rechthoeken.


Reacties

  1. Mmmmmmm!! Is mascarpone ook goed of is dit geen smeerkaas?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Het is wel anders... durf niet te zeggen of t dan lukt. Maar eigen merk roomkaas kan ook bijv. Van lidl ofzo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ziet er erg lekker uit! Heb laatst KitKat fudge gemaakt, die was ook echt te lekker om te laten liggen. ;)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er lekker uit, ga ik zeker maken.
    Nog even een vraagje, ik heb al 2x geprobeerd me in te schrijven om je te volgen via de mail. Gaat ook allemaal goed, maar ik krijg geen mail om te kunnen bevestigen. Wat doe ik fout? Of wat gaat er fout?
    Groet Patries.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi! Hmm dat is gek, ik ga kijken! Het is wel een automatisch iets van blogger dus weet niet of ik t aan kan passen. Komt t ook niet in he spam terecht?

      Verwijderen
  5. Ziet er lekker uit, ga ik zeker maken.
    Nog even een vraagje, ik heb al 2x geprobeerd me in te schrijven om je te volgen via de mail. Gaat ook allemaal goed, maar ik krijg geen mail om te kunnen bevestigen. Wat doe ik fout? Of wat gaat er fout?
    Groet Patries.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Hij is precies zo gelukt!
    👍🏻👍🏻

    BeantwoordenVerwijderen
  7. bedankt , ik heb het gemaakt en veel van genoten .

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten