zondag 2 juli 2017

Weekmenu week 5

Weekmenu week 5

Het is weer een tijd geleden, maar Fatima van kookhoekjevanxfaatje en ik hebben weer een leuk weekmenu voor jullie samengesteld. Niet bedoeld om je er strikt aan te houden, maar als inspiratie. Misschien staan er lekkere ideetjes tussen voor jullie. Vergeet ons niet te volgen op facebook en instagram om op de hoogte te blijven van onze nieuwste recepten!

Kookhoekjevanxfaatje: facebook, instagram, youtube
Ellouisa cooking: facebook, instagram, youtube



Vandaag is een mooie dag voor deze romige pasta met garnalen. Het is makkelijk te maken en erg snel klaar, zeker als je gepelde garnalen gebruikt. Ideaal dus als je vandaag werkt of een drukke dag hebt.


Deze ovenschotel is zo ontzettend lekker! Heerlijk gekruid en boordevol groenten, die een beetje zoetig worden door de puntpaprika en doperwten. Doe er gerust andere groenten bij als je dat lekker vindt. En handig is ook om het ‘s ochtends vast klaar te zetten zodat hij alleen nog maar in de oven hoeft als je thuiskomt.


Stel nou dat het erg warm is en je hebt geen zin om uitgebreid te koken, maak dan deze lekkere frisse rijstsalade met tonijn. Je kunt hem ook bij een barbecue serveren of combineer het met andere salades op een groot bord.

Donderdag – Bloemkoolsoep

Je kunt met alle groenten een simpele en heerlijke soep maken, zoals deze bloemkoolsoep. Simpel en snel klaar en mijn zoontje is er in ieder geval dol op. Serveer met wat stokbrood en salade en je hebt een lekkere snelle  maaltijd.



Deze heerlijke ovenschotel is echte comfortfood voor de hele familie. Een grote schaal met aardappelpuree, gehakt, groenten en een lekkere bechamelsaus. Ook ideaal om je overgebleven groenten nog op te maken, die bak je mee met het gehakt en zo heb je elke keer een andere versie.

Zaterdag – Kip madras

Koken zonder pakjes en zakjes is echt niet moeilijk of veel werk. Deze romige kip madras maak je simpel zelf, zonder een pakje van Knorr. Lekker met rijst.

Zondag bakdag!!


Deze broodjes zijn superzacht en luchtig en blijven dat ook tot 2 dagen na het bakken! Superlekker dus. Je kunt ze lichtzoet maken en dan beleggen met iets, of doe er nog een beetje meer suiker bij en je hebt wat zoetere broodjes. Bekijk ook de video die bij dit recept hoort.



Deze taart is ideaal om te maken nu de perziken weer in het seizoen zijn. Zomers zoet en fris, samen met de zelfgemaakte banketbakkersroom. En moeilijk is hij zeker niet, de moeite waard dus!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen