Brood bakken in de Airfryer


Ja je kunt een brood bakken in de Airfryer! Het is eigenlijk een klein oventje, dus ook brood kan erin. Als je mijn review hebt gelezen van de Airfryer die ik heb gekregen, zag je al dat ik er ook een brood in heb gebakken. Deze keer was het een appelbrood, maar je kunt in principe elk brood erin bakken. Houd een hoeveelheid bloem van ongeveer 450 gram aan om te voorkomen dat het teveel deeg is voor het mandje. Ik moest het brood tussentijds wel een keer omdraaien om ervoor te zorgen dat hij aan de onderkant ook goed gaar werd, maar dat kan ook komen doordat de appels vocht los laten. Bij een gewoon brood is dat misschien niet nodig. 

Ik heb er een video van gemaakt op mijn Youtubekanaal, zodat je kunt zien hoe simpel het is.

Wil je ook een Optimum Healthyfry Airfryer? Bestel hem dan hier met 20 euro korting met de kortingscode "Ellouisa-PHA-20".


Ingrediënten:
450 gr bloem
75 gr roomboter in blokjes
275 ml lauwwarme melk
2 el zonnebloemolie
50 gr suiker
Snufje zout
1 zakje instantgist (7 gr)
Vulling:
2 appels
1 tl kaneel
2 el suiker

Bereiding:
Meng bloem met gist en suiker. Voeg de boter toe, de olie en een klein beetje van de melk. Meng dit goed door met je handen. Knijp de boter fijn en maak er een soort kruimeldeeg van. Voeg dan de rest van de melk toe en het zout en kneed in een machine 5-10 minuten tot het soepel is. Het is wel een zwaar deeg door de boter, dat hoort zo. Laat een uur rijzen op een warme plek.

Snijd ondertussen de appel in hele kleine stukjes en meng met kaneel en suiker. Rol het deeg na het rijzen uit tot een vierkant en beleg met de vulling. Rol op en vouw tot een bol. Verwarm je Airfryer 3 minuten op 60 graden en zet dan uit. Bedek je mandje met bakpapier en leg de deegbol erin. Laat nog een half uur rijzen in de Airfryer. 

Zet je Airfryer na het rijzen op 160 graden en bak 15 minuten, draai het brood dan om en bak nog 15 minuten op 160 graden. Als het goed is, is het brood dan klaar. Zo niet, bak hem dan nog een minuut of 5-10.

* Wil je dit brood in een gewone oven maken, dat kan. Bestrijk hem dan met losgeklopt eigeel en bak hem dan ongeveer 30 minuten op 200 graden (hetelucht 180).

Reacties

  1. Hoi wat voor bloem heb je gebruikt.ik heb vaak het meel van soezie zit al zout en gist in.
    Gr joke

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi ik gebruik gewoon tarwebloem waar niks in zit nog...

      Verwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten