zaterdag 26 augustus 2017

Review: Optimum Healthyfry AirfryerEen paar weken geleden kreeg ik van Optimum een Healthyfry Airfryer om uit te proberen. Het duurde even voor ik het apparaat ging proberen, wat dat betreft ben ik een apart mens. Nieuwe spullen laat ik nog een tijdje in de doos haha. Maar inmiddels heb ik er al een aantal keer gebruik van gemaakt. Als eerste bakte ik er frietjes in, Franse frietjes om precies te zijn. En die werden lekker krokant, hartstikke goed! Daarna probeerder ik kippenpootjes, die ook erg lekker werden. En toen werd het tijd voor bakken in de Airfryer, dat kan namelijk ook! Er zit een kleine ronde bakvorm bij, waar ik mijn recept voor sinaasappelcake in deed. Resultaat? Een lekker luchtige cake die ook mooi goudbruin kleurde aan de bovenkant.En speciaal voor deze Healthyfry Airfryer bedacht ik nog een zoet baksel, een appel-kaneelbrood. Dit brood bak je in het mandje van de Airfryer, bedekt met bakpapier. Ik was wat sceptisch hoor, daar ben ik eerlijk over, maar het brood was mooi gerezen en luchtig, een succes dus! Ik maakte er een video van voor jullie, die jullie kunnen zien op mijn youtubekanaal:Het volledig uitgeschreven recept volgt nog in een apart artikel.

Natuurlijk kun je in de Airfryer ook goed frituren, alleen eet ik eigenlijk geen kant en klare snacks als frikandellen en bitterballen. Dus voor mij zal het voornamelijk gaan om frietjes, zelfgemaakte snacks, kip en baksels. Ik wil er in ieder geval nog zelfgemaakte loempia's in bakken, ben benieuwd hoe dat is.

Hoe werkt de Airfryer?
De airfryer is eigenlijk een klein heteluchtoventje en werkt dan ook hetzelfde: de hete lucht circuleert in het apparaat. Je kunt hem instellen op verschillende temperaturen en baktijden, wat heel handig is, omdat je voor elk product en elke hoeveelheid een andere temperatuur en baktijd nodig hebt. In het bijgevoegde boekje staan wat richtlijnen voor temperaturen en tijden. Maar belangrijk is om tussentijds het apparaat even te pauzeren en te kijken hoe het gaat met de garing. En bij sommige producten (frietjes bijv) moet je de boel tussendoor ook een paar keer even goed schudden om het gelijkmatig gaar te krijgen.Voordelen
- Het apparaat ziet er leuk uit en is niet van enorme omvang, zodat je hem makkelijk op je aanrecht kwijt kunt.
- Er zit een hengsel aan de bovenkant waarmee je hem kunt optillen en verplaatsen. Zo kun je hem ook makkelijk meenemen, op vakantie bijv!
- Het apparaat is makkelijk schoon te maken, zeker in vergelijking met een frituurpan of een pan met olie. Ik was het mandje en de lekbak af en hij kan weer in elkaar gezet worden.
- Het apparaat is makkelijk te bedienen met maar een paar knopjes.
- Het resultaat is knapperig en veel minder vet dan in een frituurpan.
- Je ruikt geen frituurlucht!

Nadelen
- Ik vind zelf het mandje wat aan de kleine kant als je het vergelijkt met een gewone oven bijv. Voor echt frituren van snacks maakt dat niet zoveel verschil ten opzichte van een gewone frituurpan, maar voor het bakken van cakes is het handiger om een oven te gebruiken.
- Je moet even zoeken naar de juiste temperatuur en baktijd voor sommige producten. Maar als je die eenmaal weet, is het natuurlijk geen nadeel meer!


Ook bestellen? Nu met korting!
Wil je ook deze Optimum Healthyfry Airfryer? Je bestelt hem voor €220,00 via deze link. En het leuke is, als je bestelt vóór 25 september met de kortingscode "Ellouisa-PHA-20", krijg je nog €20,00 extra korting op het apparaat.

Dit artikel is een samenwerking met Optimum, meer informatie hierover lees je in mijn disclaimer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten