Kipcurry met kikkererwten


Een mooi herfstgerecht (of winters gerecht, net wat je wilt), deze heerlijke kruidige kipcurry met kikkererwten. Ideaal om van tevoren te maken en alleen nog op te warmen na een drukke dag bijv. Of juist om van de geuren te genieten als je thuis bent en even de tijd hebt om dit te laten stoven.
Ik heb het geserveerd met rijst en wat Griekse yoghurt/creme fraiche, maar je kunt er ook naan brood bij serveren.



Ingrediënten voor 4 personen:
1 kilo drumsticks
1 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1 kippenbouillonblokje
1 knoflookteentje
1 grote ui
1 tl gember
1 gele paprika
1 tl honing
1 tl kurkuma
2 tl kerrie
1 blik kikkererwten (400 gr)
1 tl tomatenpuree
Citroensap naar smaak
Voor erbij: creme fraiche of Griekse yoghurt

Bereiding:
Maak de drumsticks schoon (ik verwijder altijd het vel, dat vind ik niet lekker). Bak ze in eenp pan met wat olie rondom bruin. Maal in een blender de helft van de ui en paprika met de honing, knoflook en kruiden tot een papje. Snijd de rest van de ui en paprika in stukken. Voeg die toe aan de drumsticks en bak glazig. Doe dan het uimengsel en tomatenpuree erbij en bak even mee. Doe het bouillonblokje erbij en 500 ml kokend water. Roer de uitgelekte kikkererwten erdoor.

Breng aan de kook en zet het vuur dan laag. Deksel erop en laat in ongeveer 45 minuten gaar worden. Draai tussentijds de drumsticks een paar keer om. Als de kip gaar is en de saus nog wat te dun, zet het dan nog even zonder deksel op hoog vuur om in te dikken.

Serveer met rijst, Griekse yoghurt/creme fraiche en eventueel nog wat groenten.

Reacties

Een reactie posten

Populaire recepten