Walnootkoekjes


Ik hou van allerlei soorten noten, ook van walnoten dus. En deze koekjes zijn zo lekker, een bros deegje (een beetje zoals de dadelkoekjes), een vulling van walnoten, kaneel en een beetje oranjebloesemwater en bovenop nog een halve walnoot. Voor de zijkanten heb ik een pincetje gebruikt dat ik in Marokko heb gekocht, maar je kunt de randen ook gewoon zo laten of met een mesje insnijden.


Ingrediënten voor 20 stuks:
190 gr bloem
30 gr poedersuiker
125 gr roomboter
Snufje zout
1 el oranjebloesemwater
Vulling:
100 gr walnoten
35 gr suiker
1 tl oranjebloesemwater (kun je weglaten en vervangen door water)
Mespuntje kaneel
Extra:
20 halve walnoten

Bereiding:
Meng voor het deeg de bloem met zout, poedersuiker, oranjebloesemwater en boter tot een zacht deeg. Niet te lang kneden maar in een plastic zakje doen en een half uur in de koelkast leggen.

Ondertussen maal je de walnoten met de suiker, oranjebloesem en kaneel tot een spijs. Maak er 20 gelijke bolletjes van (ongeveer ter grootte van een knikker). Verdeel het deeg in 20 gelijke bolletjes  (ter grootte van een walnoot). Druk elk bolletje plat en vouw er een bolletje vulling in. Druk iets platter en knijp met een pincetje rondom in het koekje.

Leg ze op een bakplaat met bakpapier en druk op elk koekje een halve walnoot. Bak ze ongeveer 15 minuten in een voorverwarmde oven van 175 graden (160 hetelucht).

Reacties

  1. Hey meid. Ik heb je marmerkoekjes gemaakt alleen zijn ze best wel hard geworden. Heb je misschien nog tips?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Mmm, dit zijn de lekkerste door mijzelf gebakken koekjes. Bedankt voor je recept. Ik heb gelijk je boek besteld.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten