woensdag 18 juli 2018

Review: Unold contactgrill


Yessss ik heb eindelijk een nieuwe contacgrill. Eind vorig jaar begaf mijn oude contactgrill het na 8 jaar en ik baalde er echt van! Ik gebruikt hem veel voor panini's, tosti's, gegrillde zalm, kip of gehakt en natuurlijk gegrillde groenten. Door mijn verhuizing ben ik er steeds niet aan toegekomen om een nieuwe te halen. Van kookwinkel.nl mocht ik deze contactgrill uitproberen en wat was ik daar blij mee! Ik heb hem meteen met allerlei dingen uitgeprobeerd en ben er erg tevreden over.

Ik kreeg de grill een dag na bestellen al thuisbezorgd en mijn zoontje kon niet wachten om de doos open te maken. Toen ik thuis kwam stond er dus al een geopende doos op tafel (daar ging mijn unboxing video voor Instastories).

De eerste indruk van de grill was meteen goed, hij ziet er mooi vormgegeven uit en voelt stevig en kwalitatief goed aan. Ik heb de grill dezelfde avond nog uitgeprobeerd voor lekkere gehaktspiesjes. Mijn ervaring met mijn vorige grill was dat die niet altijd even makkelijk gaar werden, omdat die toch niet overal even gelijkmatig verwarmde. Maar daar had ik met deze grill helemaal geen last van. Ik klapte de grill helemaal open, zodat je een grote platte grill hebt en bakte aan de ene kant de gehaktspiesjes en aan de andere kant nog wat groenten voor een couscoussalade. Dat ging allemaal prima.
Je kunt de grill dus op verschillende standen zetten: op de normale stand met verschillende ruimtes ertussen of helemaal plat. Dat doe je met een schuifknop aan de zijkant van het apparaat of door de knop 180° in te drukken:Zo kun je er vanalles mee maken: tosti's, panini's, gegrilld vlees/vis/kip of groenten. Dat was ook precies wat ik zocht. Het volgende wat ik probeerde was een panini met tonijn. In mijn vorige grill moest ik goed opletten dat bij het dichtklappen de broodjes er niet tussenuit vlogen (heb ik dus een paar keer gehad, dat ze op de grond lagen). Deze platen hebben wat diepere ribbels en de broodjes bleven netjes op hun plaats liggen. Het aandrukken ging ook heel makkelijk met het handvat (in mijn vorige grill moest ik op de hete bovenkant drukken met een paar pannenlappen).De platen kun je er overigens door middel van een knopje heel makkelijk afhalen en schoonmaken, daarna klik je ze er zo weer op. En via het lekbakje wordt overtollig vet opgevangen, wat je erna makkelijk kan weggooien en weer schoonmaken. Dat is vooral fijn bij vlees, kip en vis.


Wil je ook deze contactgrill? Je kunt hem hier kopen voor €99,00 op kookwinkel.nl. Daar vind je ook andere contactgrillen.

Dit artikel is een samenwerking met www.kookwinkel.nl meer informatie hierover vind je in mijn disclaimer.Geen opmerkingen:

Een reactie posten