vrijdag 31 augustus 2018

Zo vind ik inspiratie voor recepten zonder pakjes en zakjes


Zoals jullie inmiddels wel weten, kook ik vrijwel zonder pakjes en zakjes. Ik heb verschillende recepten online staan voor gerechten die je misschien nu nog met een pakje, zakje of potje maakt. Ik hoop dat ik jullie daarmee kan inspireren om het ook helemaal zelf te maken. Het is namelijk veel gezonder om je maaltijd zelf te maken en niet eens veel moeilijker of tijdrovender. Neem kip tandoori en kip madras bijvoorbeeld, dat is in feite kip met kruiden en wat groenten, crème fraîche erbij en rijst. Door je eigen kruiden te gebruiken weet je wat er in zit en heb je niet allerlei toegevoegde kleur- en smaakstoffen in je maaltje.


Verslaafd aan Pinterest!

Waar ik dan mijn inspiratie vandaan haal? Nou, vooral van Pinterest, ik blijf maar pinnen daar! Sowieso kun je daar van alles terugvinden, van recepten tot woninginrichting, mode en reizen. Maar ik gebruik het vooral om inspiratie op te doen voor in de keuken. Echt alle gerechten waar je in de supermarkt pakjes en zakjes voor kunt kopen, vind je hier terug, in verschillende varianten zodat je het recept kunt aanpassen naar je eigen smaak en je eigen versie kunt maken.

Op Pinterest vind je natuurlijk ook mijn eigen recepten terug, gesorteerd op verschillende borden, zodat je ze makkelijk terug kunt vinden. En je kunt overal inloggen, zodat je ze altijd bij de hand hebt. Zo kreeg ik pas geleden mijn nieuwe Iphone van KPN en ik ben daar nooit zo goed in, nieuwe apparaten. Maar doordat alle vertrouwde apps er weer opstonden (met inhoud) kon ik gewoon weer verder waar ik gebleven was. Mijn volgende missie is om zelf bouillonblokjes te maken (gedroogd of bijvoorbeeld in de vriezer) en ik ben nu Pinterest aan het afspeuren om er een goed recept voor te vinden. Binnenkort online hoop ik! 


Nog meer inspiratie via Instagram

Een andere app die ik veel gebruik is Instagram, zeker nu je daar hashtags kunt volgen, zoals #goodfood en #homemadefood. Mooie foto’s sla ik op en ik maak het in een eigen versie na, maar ook alleen plaatjes kijken is al erg leuk.


Evernote om je recepten te ordenen

En dat opslaan van receptenfoto’s en leuke ideeën doe ik weer via een andere handige app: Evernote. Evernote is superhandig om je recepten op je telefoon te ordenen. Je slaat ze op en je kunt ze overal terugvinden. Ook kan de app alles ordenen zodat je de dingen die bij elkaar horen bij elkaar hebt staan. Zo hoef je niet de opslag van je telefoon te gebruiken, maar staat het in een app die je op elk apparaat kunt openen.

En nu weet je dus hoe ik mij laat inspireren en hoe ik al die nieuwe receptideeën voor koken zonder pakjes en zakjes bewaar. Wil jij ook lekker koken zonder pakjes en zakjes? Probeer dan deze recepten eens:
Dit artikel is een samenwerking met KPN, meer hierover lees je in mijn disclaimer.

2 opmerkingen:

  1. Hier ook een Evernote fan, sinds 2015, voor recepten en artikelen over tuinieren, en andere hobby's. Verder verzamel ik recepten via Bloglovin'. Zo volg ik jouw blog ook.

    BeantwoordenVerwijderen