zondag 16 september 2018

Review: Leopold Vienna koffiemaker industrial


Ik drink elke ochtend een kopje koffie en daarna soms nog een, maar meer ook niet. Als ik dat wel doe, slaap ik slecht namelijk. Zeker als ik in de middag koffie drink, lig ik 's avond gegarandeerd te draaien. Thuis heb ik nog geen superdeluxe koffie-apparaat (wil ik wel graag) en maak ik meestal oploskoffie met warme melk. Maar nu kreeg ik van Leopold Vienna deze koffiemaker om uit te proberen. Ik vond het design alleen al zo mooi, hij staat ook gewoon leuk in de kast of op een plank in de keuken!

Hoe werkt de koffiemaker?
De koffiemaker gebruikt geen filter, waardoor de koffiesmaken echt in het water trekken en je koffie puurder smaakt dan bijvoorbeeld met de ouderwetse koffiefilters of senseo. 
Het duurde even voor ik hem uitprobeerde, omdat ik eerst de juiste koffie moest vinden. En die heb ik nu, je hebt grofgemalen koffie nodig. Je kunt natuurlijk ook zelf koffiebonen malen, maar ik kocht gewoon DE bij de supermarkt. 

Je kookt eerst water en laat dit ietsje afkoelen (kokend water geeft een bittere koffie heb ik begrepen). Schep dan 1 eetlepel koffie per kopje in je koffiemaker. Schenk dan per kopje ongeveer 125 ml water erbij en roer het even voorzichtig door. Doe de deksel op je koffiemaker, maar druk de filter nog niet naar beneden. Laat 2-3 minuten trekken. Druk dan de filter naar beneden. Je zult zien dat de koffiekorreltjes beneden achterblijven en bovenin de "schone" koffie zit. Inschenken en klaar is je koffie!

Hoe smaakt het?
Ik vind de koffie erg goed smaken, maar wil nog wel verschillende koffiemerken uitproberen en ook iets met de hoeveelheden goochelen om het perfecte kopje koffie voor mij eruit te krijgen. Wordt vervolgd dus nog!

Ook hebben?
De koffiemaker is er in 2 versies: een kleine voor 350 ml (€22,95) en een grotere van 1 liter (€29,95). Je kunt de koffiemaker bij verschillende verkooppunten krijgen, bijv. Bijenkorf of Kaldi. Via deze link vind je een verkooppunt bij jou in de buurt: https://www.leopold-vienna.nl/ustorelocator/location/map 


Dit artikel is een samenwerking met Leopold Vienna. Meer hierover lees je in mijn disclaimer.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten