Tompouce cupcakes


Deze cupcakes maakte ik een keer tijdens de periode dat ik veel koekjes bakte voor mijn koekjesboek. Ik wilde even iets anders dan koekjes maken en deze cupcakes stonden altijd nog op mijn lijstje. Het is een combinatie van een zachte, luchtige cupcake (volgens mijn basisrecept), een vulling van zelfgemaakte banketbakkersroom, roze glazuur en een slagroomtopping. Ik heb er nog mini tompouces op gedaan, maar als je die liever niet eet laat je ze weg en doe je nog wat roze glazuur over je slagroom.

Ingrediënten voor 12 stuks:
125 ml melk
1 eigeel
1 tl vanillesuiker
25 gr suiker
10 gr maïzena
Topping:
200 ml slagroom
1 zakje klopfix slagroomversteviger
2 el poedersuiker
2 el mascarpone
1 zakje roze glazuur Dr. Oetker
evt. 12 mini tompouces

Bereiding:
Maak eerst de banketbakkersroom. Doe de melk met de vanillesuiker in een pan en breng het aan de kook. Laat het even rustig koken zodat de vanillesmaak erin kan trekken. Mix ondertussen de eidooiers met de suiker licht en crèmig. Mix dan de maizena erdoor. Doe de melk in een maatbeker en schenk dit in een straaltje bij de eidooiers, terwijl je blijft mixen. Als alle melk erbij zit dan doe je het terug in de pan. Breng op laag vuur aan de kook en blijf roeren. Laat het zo'n 3 minuten koken en blijf roeren zodat het niet gaat verbranden of klonteren. Als de room mooi dik en gekookt is, dan giet je het in een schaal. Leg er plastic folie op om af te koelen en laat het zo koud worden in de koelkast.

Maak de cupcakes volgens het basisrecept en laat ze afkoelen. Schep met een theelepeltje een klein beetje uit de cupcake, zodat een kleine holte ontstaat. Doe hier wat banketbakkersroom in en strijk glad.

Verwarm het zakje glazuur in warm water en verdeel over elke cupcake wat glazuur. Laat dit opdrogen. Klop ondertussen de slagroom stijf met de poedersuiker en klopfix. Mix dan de mascarpone erdoor en doe het mengsel in een spuitzak met stervormig spuitmondje (ik gebruik 1m van wilton). Spuit mooie toeven op je cupcakes en garneer met een mini tompouce of nog wat streepjes roze glazuur.


Reacties

  1. Ik vind ze echt super leuk en ben ze nu zelf aan het maken. Nu vroeg ik me alleen af of je ze ook in de koelkast kan bewaren..We zijn ze morgen nodig.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hou ellouisa

    Kan je ook gewoon banketbakkersroom kant en klaar kopen ??

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten