vrijdag 21 december 2018

Review: H.burger Amsterdam


Een paar weken geleden waren wij bij mijn ene broer op kraambezoek en gingen daarna door naar mijn andere broertje. Beiden wonen in Amsterdam en ik had nog een uitnodiging van H.burger staan om daar eens te komen eten. Laat mijn broertje nou enorme fan zijn van deze zaak en er regelmatig burgers bestellen, dat kwam mooi uit! We werden hartelijk ontvangen door een van de eigenaren van h.burger, Youssef. Samen met zijn compagnon startte hij H.burger ongeveer 2 jaar geleden. Ze wilden een nieuw concept introduceren van een stijlvol restaurant met een simpel en betaalbaar menu dat voor iedereen toegankelijk is.

H. Burger

Het resultaat is een goedlopend en hip burgerrestaurantje, wat ook thuis bezorgt. En toen wij er waren, werden er flink wat bestellingen klaargemaakt om thuis te bezorgen, dus blijkbaar veel tevreden klanten! Het leuke is, dat het geheel menu halal is en er geen alcohol wordt verkocht. Het is namelijk niet altijd even makkelijk om ergens goed te eten wat ook nog eens is toegestaan voor moslims. Het menu bestaat uit verschillende soorten burgers, allemaal van 100% rundvlees of kip, dagvers en allemaal met de hand gevormd. Geen fabrieksklare burgers dus! De burgers worden geserveerd op biologische briochebroodjes die speciaal voor H.burger worden gebakken. Daarnaast handgesneden frietjes (skinny of fatty) van gewone of zoete aardappels en alle groenten zijn biologisch. En last but not least, zelfgemaakte sausjes! De ketchup is bijv. gemaakt zonder suiker, ik vind dat heerlijk, maar voor mijn zoontje was het even wennen. Maar als die het vaker zou eten, zou hij het ook vast lusten. 


Het gehele menu vind je hier. Mijn man en ik kozen de cheeseburger, mijn broertje de classic en mijn zoontje ging voor de kipburger.

We hadden alleen even geen rekening gehouden met de grootte van de burgers en porties haha! We hadden namelijk ook nog allemaal frietjes erbij besteld, maar dat was echt ontzettend veel! Wel heel erg lekker, dat zeker. Een tip dus, een portie frietjes kun je gemakkelijk met z'n tweetjes op. 


Al met al hebben we echt heel lekker gegeten bij H.burger en zijn we ook nog eens ontzettend hartelijk ontvangen. En iedereen die mij een beetje kent, weet dat ik niet gauw tevreden ben over een restaurant, maar hier hebben wij geen enkele op- of aanmerking over. De sfeer is erg leuk, ook al is het een kleine ruimte, de porties zijn meer dan voldoende, het eten is heerlijk en je hebt genoeg keuze. Kortom: een tip om eens te gaan eten ├│f om eens te bestellen, dat kun je hier doen. 
Je vindt H.burger aan de De Clerqstraat 128 in Amsterdam.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten