dinsdag 26 maart 2019

Mediterraans broodje



In het weekend maak ik voor de lunch graag lekkere broodjes, maar wat doe je er nou toch steeds weer op. Vaak haal ik inspiratie uit lunchtentjes, tijdschriften of pinterest. Deze combinatie van humus, tapenade, rode ui en olijven zag ik ook eens ergens op de kaart staan (weet niet meer waar, ik sla dat dan in mijn telefoon op als combinatie om nog eens uit te proberen). Thuis uitgeprobeerd en wat een lekkere combi zeg! De humus kun je zelf maken door kikkererwten te malen met olijfolie, tahinpasta en citroensap. Maar je kunt ook kant en klare humus nemen natuurlijk. 

Ingredi├źnten voor 4 broodjes:
4 broodjes naar keuze
1 bakje humus naturel (of maak het zelf van een blik kikkererwten)
1 bakje tomatentapenade
1 grote tomaat
1 rode ui
Groene olijven
Rucola

Bereiding:
Snijd de broodjes open en verwarm ze desnoods even.
Bestrijk de onderste helften met humus en doe daarop wat tapenade.
Snijd de tomaat in plakjes en de ui in dunne ringetjes en beleg de broodjes daarmee.
Doe er nog wat groene olijven en rucola op, bovenste helft erop en eet smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten