Batbot met gehakt


Sinds ik met succes steeds vaker Marokkaans brood bak, konden deze heerlijke gevulde Marokkaanse panbroodjes batbot (of tashnift) niet uitblijven. Ik vind Marokkaans brood uit de pan het lekkerst, door het in die pan te bakken krijgt het een bijna een soort geroosterde smaak, moeilijk uit te leggen, maar zo lekker! Deze vulde ik met een gehaktvulling en ook dat is superlekker! Ik gebruik mijn basisrecept voor Marokkaans brood, dat lukt altijd goed en is ideaal voor deze kleine broodjes. 


Heb jij mijn nieuwe boek 100 heerlijke hapjes al in huis? Hierin vind je 100 hartige en zoete hapjes, ideaal voor de ramadan! Klik hier om hem te bestellen!
Ingrediënten voor 15-20 batbots:
600 gr bloem
200 gr fijne griesmeel (smida)
2 zakje gedroogde gist (totaal 14 gram)
2 tl zout
200 ml lauwwarme melk
400 ml lauwwarm water
Vulling:
250 gr gehakt
1 kleine ui
1 rode puntpaprika
1/2 groene paprika
1 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl paprikapoeder
1/2 tl kurkuma
Paar takjes verse platte peterselie, fijngesneden

Bereiding:
Meng bloem met griesmeel en gist. Voeg het zout toe en meng de melk met het water. Voeg dat beetje bij beetje toe tot je een samenhangende deegbal hebt. Die mag best een beetje plakkerig aanvoelen. Kneed dit 10-15 minuten met de hand of in een machine tot het zacht en soepel is. Laat een uur rijzen.

Maak ondertussen de vulling door het gehakt in wat olijfolie bruin te bakken met de kruiden. Bak de gesnipperde ui en paprika's mee tot ze wat zachter zijn en laat de vulling afkoelen.

Verdeel het deeg na het rijzen in ongeveer 15-20 bolletjes (afhankelijk van hoe groot je ze wilt maken). Druk steeds een bolletje plat, leg er wat vulling op en knijp dan de randen naar elkaar toe tot weer een bolletje. Draai het bolletje om en druk het plat tot een cirkel.


Werk zo alle bolletjes af en laat ze afgedekt nog een kwartiertje rusten.

Verhit je Marokkaanse pan (makla) op hoog vuur tot hij heet is en zet dan wat lager. Leg een paar batbots in de pan en bak ze aan elke zijde een paar minuten tot ze goudbruin zijn en vanbinnen gaar. 



Reacties

  1. Hallo

    Een vraagje doe je wat olie in uw pan als je het brood klaarmaakt?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Is een Marokkaans pan een must voor deze broodjes?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hallo Ellouisa. Leuk recept! Zelf ben ik vegetariër en ik maak altijd batbot zonder vlees. De meeste recepten voor gevulde broodjes kunnen heel goed zonder vlees en kip. Misschien leuk voor jou om ook eens een vegetarisch alternatief te publiceren?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja lijkt me leuk en lekker! Heb je tips voor vullingen?

      Verwijderen
    2. Bijvoorbeeld een mengsel van ui, paprika, champignons, geraspte courgette en als kruiden ras el hanut. Of meng eens feta met ui, paprika, groene olijven en Italiaanse kruiden. Ook erg lekker!
      Voor wie vis eet is tonijn en garnalen in plaats van feta een aanrader

      Verwijderen
  4. Ziet er lekker uit! Is het gebruik van een pizza ipv makla ook mogelijk denk je? Ik heb een kleine makla waar eigenlijk maar 1 batbot tegelijk in kan.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ik bedoel natuurlijk pizzapan in mijn reactie hierboven.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zou je ze ook op een grillplaat kunnen bakken?

    BeantwoordenVerwijderen
  7. mag deze ook in een pizzapan gebakken worden?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Lieve Evelien, zie antwoord op 29 mei 2019 om 02:41😘

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Kun je deeg ook een dag van te voren maken of in vriezen

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Hallo, heb ik 2 zakjes van 7 gr gist nodig of 7 gr in totaal

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. sorry ie het nu pas. 2 zakjes van 7 gram ,ik ga het aanpassen

      Verwijderen
  11. Kan je melk vervangen door water alleen?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten