Chocolate chip bonbons


Bonbons of truffels vind ik zo leuk om te maken! Mijn favorieten zijn toch wel de homemade ferrero, de homemade rafaello's en de oreobonbons. Deze versie is met een chocolate chip cookiedough aan de binnenkant, ook superlekker! De mini chocolate chips koop ik nu bij Plus (zijn van het merk De Bakzolder), maar je kunt ze ook online kopen. En gebruik ook eens andere chocolade of een andere garnering voor een leuk samenstel van bonbons :-)

Ingrediënten voor 40 stuks:
125 gr roomboter op kamertemperatuur
100 gr lichtbruine basterdsuiker
1 tl vanillesuiker
275 gr bloem
Snufje zout
150 gr mini chocolate chips 
Garnering:
200 gr melkchocolade
50 gr pure chocolade
Extra mini chocolate chips of sprinkles

Bereiding:
Verspreid de bloem over een bakplaat en rooster 10 minuten in een oven van 180 graden. Mix de boter met de suikers tot een dikke crème. Voeg bloem en zout toe tot je een samenhangend deeg hebt. Kneed de chocolate chips erdoor. Verpak in een plastic zakje en laat minimaal een half uur in de koelkast rusten. Vorm er ongeveer 40 balletjes van en leg die nog een half uur in de koelkast om op te stijven.

Smelt de melkchocolade au bain marie en dompel de balletjes hierin met een vork. Laat ze uitlekken en leg ze op een bord of plank met aluminiumfolie. Garneer met een paar chocolate chips of sprinkles. Degenen die je met streepjes pure chocolade wilt garneren laat je eerst opstijven in de koelkast. Smelt dan de pure chocolade au bain marie. Doe in een boterhamzakje waar je een heel klein puntje vanaf hebt gekipt en spuit lijntjes over de bonbons. Laat hard worden in de koelkast.

Reacties

  1. Moeten deze niet worden afgebakken in de oven gezien er bloem in zit?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er lekker uit , ben je misschien geen tussenstap vergeten te schrijven ? Ik kan mij niet voorstellen dat die koeken niet gebakken worden

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Het is inderdaad rauw koekjesdeeg, cookiedough heet dat in Amerika. Kun je gewoon zo eten.

      Verwijderen
  3. Het is koekjes deeg. Dit kan je gewoon zo eten. Klikt raar maar is lekker

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Kan je het eventueel ook afbakken?

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire recepten