zondag 21 juli 2019

Kumpir - Gepofte aardappel met homemade kipshoarma


Deze gevulde aardappels kun je vaak bij Turkse eettentjes eten en ik herinner me een keer dat ik ze in Marokko at (toen vond ik ze echt niet lekker trouwens haha). Ik sloeg een keer een foto op van deze aardappels, gevuld met rauwkost en kipshoarma en nu eindelijk zelf uitgeprobeerd. En wat is het lekker zeg! En heel makkelijk te maken! De aardappels gooi je in de oven en verder is het wat kipshoarma maken en als de aardappels gaar zijn, kun je ze vullen. Ik heb nu de kip zelf gekruid, maar je kunt ook shoarmakruiden nemen natuurlijk. En ook de rauwkost heb ik zelf gemaakt, maar ook daar kun je een zakje voor nemen. Maak het jezelf dus zo makkelijk als je zelf wilt!

Oja voor ik het vergeet, vaak wordt het binnenste van de aardappel er al uitgehaald en geprakt met boter en kaas, maar dat vind ik dus niet zo lekker. Wil je dat wel, dan kan dat uiteraard!


Ingredi├źnten voor 6 grote aardappels:
6 grote (iets) kruimige aardappels
Zout en zwarte peper
6 stukken aluminiumfolie
Voor de kip:
250 gr kipfilet
1 tl zout
1/2 tl zwarte peper
1/2 tl paprikapoeder
Mespuntje komijn
Mespuntje korianderpoeder
Mespuntje gember
Mespuntje kaneel
(Of gebruik shoarmakruiden uit een zakje)
Halve rode puntpaprika in blokjes
Rauwkost:
2 wortels
1 tomaat
Halve komkommer
Halve zak slamix
(of gebruik een zak gemengde rauwkost)
1 tl azijn
Griekse yoghurt

Bereiding:
Boen de aardappels goed schoon en droog ze. Snijd eventueel lelijke plekken eruit. Leg ze op een stuk aluminiumfolie en bestrooi met een beetje zout en peper. Vouw het aluminiumfolie dicht en leg ze in een voorverwarmde oven van 200 graden voor ongeveer 45-60 minuten. Ze zijn gaar als je er met een mes zo in kunt prikken.

Snijd de kipfilet in blokjes en meng met de kruiden en 2 el oliijfolie. Bak gaar in een koekenpan. Bak de paprikastukjes nog even mee tot ze zacht zijn.

Voor de rauwkost rasp je de wortel en snijd je de komkommer en tomaat in kleine blokjes. Was de sla en snijd of scheur in kleinere stukken. Meng alles en voeg 1 tl azijn en wat zout en peper toe. 

Roer de Griekse yoghurt los en meng er een snufje zout en peper door.

Als de aardappels gaar zijn, haal je het aluminiumfolie eraf en snijd je de aardappels in de lengte open. Vul met wat rauwkost en kipshoarma en schep er een beetje Griekse yoghurt op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten