dinsdag 24 februari 2015

Appel-carameltaart

Eerlijk zeggen, ziet deze taart er lekker uit of wat?? Het is eigenlijk heel simpel hoor ssssst. Een appelcake die is afgewerkt met caramel. Maar lekker is hij zeker!! Ik ben zelf dol op appelgebak, en het is ook nog eens heel handig om je appels op te maken als je die niet kwijt kunt. 



Bekijk hier de video op mijn youtubekanaal:


Ingredienten voor een vorm van 20 cm:
3 eieren
125 gr suiker
200 gr bloem
150 gr roomboter (kamertemperatuur)
Half zakje bakpoeder
3 appels in stukjes
1 tl kaneel
2 el amandelschaafsel
2 el bebogeen (caramelpasta)

Ingredienten voor een vorm van 24 cm:
4 eieren
175 gr suiker
250 gr bloem
200 gr roomboter (kamertemperatuur)
1 zakje bakpoeder
4 appels in stukjes
1.5 tl kaneel
3 el amandelschaafsel
2 el bebogeen (caramelpasta

Bereiding:
Mix de boter met de suiker cremig, mix dan de eieren er een voor een door. Voeg bloem en bakpoeder toe en mix goed tot een dik en stevig beslag (dit hoort zo, anders zakken de appels naar beneden). Snijd de appels in stukjes en meng met de kaneel. Schep in een ingevette springvorm de helft van het beslag. Verdeel daarover de helft van de appelstukjes en druk ze in het beslag. Strijk daarover de andere helft van het beslag en verdeel de andere helft van de appelstukjes erover. Strooi de amandelschaafsel erover en bak de taart in een voorverwarmde oven van 175 graden (hetelucht 160) voor ongeveer een uur. Laat na het bakken afkoelen en versier met de bebogeen. Ik heb de bebogeen een beetje verwarmd en dan in een plastic zakje gedaan, puntje eraf knippen en dan mooie strepen over de taart verdelen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen